Nevzat Ocaklar.com Vatandasi Nevzat

|
Tarih: Prş Ekm 22, 2009 2:43 pm Mesaj konusu: 2009 YAZ ANILARI |
|
Geçtiğimiz yaz sizi Ocaklar'da hangi olay etkiledi? Olayı kısaca yazar mısınız? Amaç insanların olaylara farklı gözlerle bakabildiklerini görebilmek. Bir de Ocaklar'daki yaşantının ne kadar renkli geçtiğini saptamak.
Beni etkileyen iki olay:
1- İnegöl'den günü birliği arkadaşlarıyla gelip yüzme bilmediği halde denize girip boğulan genç. Ertesi gün sabah ailesi ve yakınlarının çay bahçesinin oralarda toplanıp denize bakmalarıydı. Babası ağlıyordu. 8-9 yaşlarındaki yeğeni ise arama çalışmalarından hala umutlu olmasıydı. Hele bana '- Amca dayımı bulurlar değil mi? Sağ çıkar mı acaba? dediğinde, ne diyeceğimi bilemedim. İnsanın aklına hemen şu geliyor. Yüzme bilmeyenler kesinlikle belli bir derinliği geçmemelidir. Ayrıca sahilde neden cankurtaran yok. Oto parklarda görevlendirildiği gibi eğitimden geçmiş gençlere cankurtaranlık görevi veremez mi belediye.
2- Ramazan başlangıcında abartılı bir biçimde silah sesleri. Ne kadar çok silah varmış da haberimiz yok. Küçük bir çocuğun bu patlamalar karşısında ürküp annesine '- Anneciğim çabuk evimize gidelim burayı pkk'lılar bastı her halde. Deyişi hala kulaklarımda. |
|