Ocaklar.com Forum Ana Sayfası

AramaArama      Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   Kayıt OlKayıt Ol 
 ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olunÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun   LoginLogin 

bos sayfalar.....

Ocaklar.com Forum Ana Sayfası -> Dostlar Kahvesi Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
ufaklik
Ocaklar.com Vatandasi
Ocaklar.com Vatandasi

MesajTarih: Cum Hzr 07, 2002 8:33 pm    Mesaj konusu: bos sayfalar..... Alıntıyla Cevap Ver
biraz onceyazdiklarimda sonra hafifce gulumsedim....
cunku yazdiklarimi okuyanlar diyecekki ammada dertli kizmis bu sanki bu dunyada derdi olan o.....hayir degilim bunu ben biliyorum ama sadece paylasmak istiyorum sizlerle...duyun istiyorum sesimi....
her zaman derimki HER INSAN AYNI ACIYI YASAR AMA FARKLI BOYUTLARDA ZAMANLARDA VEDE MEKANLARDA...kimsenin acisi kimseye ne azdir nede fazla....
en son gecen agustos ayinda gittim turkiyeye ama sadece 2 hafta kalabildim..herneyse...bir zamanlar suratima bakmayan insanlar birden dostum olmus haberim yoktu....cunku niye artik ben adam oldum ya....... cunku burcu ingilterede...ciddiyim yalanim yok..ben 2 yillik okudum turkiyede balikesir erdek meslek yuksek okulu turizm mezunuyum cogu kisi hafife almisti beni...okudugum bolum, yer vs....
ingiltereye gitme karari aldigimda bana sen yapamazsin dediler, donersin dediler...buraya geldim...au-pair olarak geldim once... ne bir ingilizcem vardi nede ingiltere hakkinda en ufak bir bilgim...kafayi yiyordum.....5 aile degistirdim sudanli arap bir ailenin yaninda bile kaldim. baskasinin evinde onlarin cocuklarina baktim evlerini temizledim, laflarina karsilik hep sustum....anamin , babamin birde biricik kardesimin fotografini yapistiriyordum duvarlara geceleri onlara bakarak anacim deyip agliyordum....
cok serefsizler vardi etrafimda ama ben yalnizdim bir allahim vardi burda...birde inancim....bunlari kimse anlamaz.....ancak yasayan anlar.... kebapci oldum sonra...geceleri calisiyordum...bir ingiliz ailenin yaninda kucuk bir oda tuttum...sonra kfc gibi bir tavuk dukkaninda calismaya basladim..bu arada okula gidiyordum seyahat acentasi diplamam var...ingilizcem cok guzel....bu tavuk dukkaninin sahibi ise sarhos geldi...beni dukkanada butun gece yalniz birakmisti..kizdim oda bagirdi, sovdu ve bir tokat atti.....o tokat hic canimi yakmadi, canimi yakan anama, gul yuzlume kufur etmisti...turktu kendisi yok yok turk degil kurt....dogulu serefsiz...
simdi kolejde business okuyom ve bir italyan restoraninda calisiyom benim gibi izmirli bir kiz arkadasim var..evimiz var artik...kimsenin evinde calismak zorunda degiliz...buna sukur. restoranda lavuklar cok...susmasini cok guzel ogrettiler burda bana susuyorum.... ev arkadasim hala kebapcida calisiyor, oda okuyor...2 senede ancak 1 defa anasini gorebildi...o burda benim kardesim gibi, kimimiz varki bir lafi var onun 3 kurus icin insanlarin agiz kokusunu cekiyoz..kiz oldugun icin saygi maygi yok... erkek fatma derler ya hani oyle olduk walla ma kim bilir bunlari?
cok sey yasandi be...bed& breakfastta bile calistiydim ..odalari temizliyodum...ulan ben diyom hani kim inanair bunlara? ama adam oldum ben, hani ingilteredeyim ya?
3 senede hani desemki size yasladim diye, guleceksiniz biliyorum...bana en cok koyan diyer seyde, kardesim 18 yasinda olmus benen onun buyuyusunu hic goremedim.....
ben dertliyim vede cok doluyum bugun...kusura bakmayin cok karamsirlik bulutu yaptim ...ama yuregimden gelenler bunlar..biliyorum bunlarda gececek ama galiba bendende coksey goturecek...hasret demisler adina, ha birde onun sancisi, acisi yuregimde....
" GECELERI O BOGAZIMA YAPISAN KARANLIK COKERDI UZERIME ACILAR YUREGIMDE, AGLARDIM TUM YINIMLE...BAKARDIM ANAMIM RESMINE, DERDIM HEOP, ANACIM COK OZLEDIM SENI YANIYOR YUREGIM NEFES ALAMIYORUM, USTUNE TITREDIGIN KIZIN ACININ TAM ORTASINDA....HANI SEN OLSAYDIN BURDA, IZIN VERMEZDIN BUNLARA DIMI? KORURDUN KIZINI TUM BU CIRKEFLIKTEN, ACILARDAN DIMI? COK IZLEDIM NREDESIN ANACIM? HANI SEN BURDA OLSAN HANI SADECE SANA DOYA DOYA SARILSAM...ANACIM KIZIN AGLIYOR BU GECE YINE"......
HATIRALAR BENDE AGLAR NEREDESIN ANACIM?

En son ufaklik tarafından Prş Ekm 24, 2002 7:01 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
aytekin
Ocaklar.com Vatandaşı Aytek

MesajTarih: Cum Hzr 07, 2002 9:23 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver
Burasinin adi dostlar kahvesi ama hic kimse bu kadar icten gelerek icini dokmemisti herhalde bugune kadar. Ben hatirlamiyorum. Hayat yurtdisinda yasayan yanliz birisi icin hic kolay degil. Seni koruyabilecek o aile, dost, akraba cevre baglarin yok. Ben 5 senedir buradayim ve bazi baglar kurmayi basardim ama yinede Turkiye'de hissedebilecegin rahatlik, eminlik yok. Hayat bir anlamda omuzlarinin ustunde. Su anda benim kardesim de benimle yasayip universiteye gidiyor burada. Ayni sekilde onun gelecegi de bir sekilde benim sorumlulugum altinda. O nedenle seni cok iyi anliyor ve takdir ediyorum. Bahsettigin sey "adam olmak", aslinda "olgunlasmak". Ve bu cok olumlu birsey. Artik kendine guvenin ve inancin var, aklina koyupta basaramayacagin birsey yok. Kendi ayaklarinin ustunde durabiliyorsun. Bunu satir aralarinda okumak mumkun. Belki bu senin birkac sene kendini yipratmana yolacti ama ayni zamanda guclenmene de yolacti. Ama bu senelerde kazandiklarin seni butun hayatin boyunca ile mutluluga ve basariya tasiyabilir. O nedenle kendinle gurur duymalisin. Savasa devam.

Cok ozlediysen Turlerle bulusup milli maci seyret bu hafta sonu, iyi oluyor.. Biz burdaki bazi Turkler buyuk televizyonu olan bir arkadasin evinde toplaniyoruz.. Heyecan dorukta..
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
KAPANDI-isocan
Ocaklar.com Vatandasi
Ocaklar.com Vatandasi

MesajTarih: Cmt Hzr 08, 2002 9:34 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver
merhaba ufaklık;

bence sen ufaklık değilsin. acılardır insanları büyüten olgunlaştıran. ataol BEHRAMOĞLU der ki..

Yaşadıklarımdan öğrendiğim bir şey var:
Yaşadın mı, yoğunluğuna yaşayacaksın bir şeyi
Sevgilin bitkin kalmalı öpülmekten
Sen bitkin düşmelisin koklamaktan bir çiçeği

İnsan saatlerce bakabilir gökyüzüne
Denize saatlerce bakabilir, bir kuşa, bir çocuğa
Yaşamak yeryüzünde, onunla karışmaktır
Kopmaz kökler salmaktır oraya

Kucakladın mı sımsıkı kucaklayacaksın arkadaşını
Kavgaya tüm kaslarınla, gövdenle, tutkunla gireceksin
Ve uzandın mı bir kez sımsıcak kumlara
Bir kum tanesi gibi, bir yaprak gibi, bir taş gibi dinleneceksin

İnsan bütün güzel müzikleri dinlemeli alabildiğine
Hem de tüm benliği seslerle, ezgilerle dolarcasına

İnsan balıklama dalmalı içine hayatın
Bir kayadan zümrüt bir denize dalarcasına

Uzak ülkeler çekmeli seni, tanımadığın insanlar
Bütün kitapları okumak, bütün hayatları tanımak arzusuyla yanmalısın
Değişmemelisin hiç bir şeyle bir bardak su içmenin mutluluğunu
Fakat ne kadar sevinç varsa yaşamak özlemiyle dolmalısın

Ve kederi de yaşamalısın, namusluca, bütün benliğinle
Çünkü acılar da, sevinçler gibi olgunlaştırır insanı
Kanın karışmalı hayatın büyük dolaşımına
Dolaşmalı damarlarında hayatın sonsuz taze kanı

Yaşadıklarımdan öğrendiğim bir şey var:
Yaşadın mı büyük yaşayacaksın, ırmaklara,göğe,bütün evrene karışırcasına
Çünkü ömür dediğimiz şey, hayata sunulmuş bir armağandır
Ve hayat, sunulmuş bir armağandır insana

Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
ufaklik
Ocaklar.com Vatandasi
Ocaklar.com Vatandasi

MesajTarih: Cmt Hzr 08, 2002 5:40 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver
su anda gercekten neler yazabilecegimi bilemiyorum..beynim durdu sanki...
yazdklariniz icin cok sagolun....herseyden once anlayabildiginiz icin beni...bugun dahada bir iyiyim,. hani demistimya size, aslinda b acilar ve ozlemler hep icimde ama her zaman icimde bastiriyorum, ama oyle bir an gelirki iste o zaman icimde firtilar kopuyor..dunde boyle bir gundu..dun offtum... hic bir sey yapmadim..
internet cafedeydim, bol bol yazdim ve o kadar rahatladimki...icimdekileri bosaltmistim cunku..cunku biliyordum bir parcada olsa anlasilabilecegimi...takdir falan degildi bekledigimi ama sadece milyonlarca insanin yasadigi bu ulkede kendimi milyonlarca kez yalniz hissettigim ve boguldugum noktada adina dostlar kahvesi denilen bu sayfada birilerinin beni anlamasini ve bunlari paylasmasini istemistim...ve hissettigimde hic yaniltmadiniz beni..sagolun..orada oldugunuz ve beni onemsediginiz icin..sagolun milyonlarca kez....
Başa dön
aytekin

MesajTarih: Cmt Hzr 08, 2002 5:47 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver
Yalnizlik paylasilmaz,
paylasilirsa,
yanlizlik olmaz!

Ozdemir Asaf
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
ufaklik
Ocaklar.com Vatandasi
Ocaklar.com Vatandasi

MesajTarih: Cmt Hzr 08, 2002 6:00 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver
yalnizlik, paylasilmaz paylasilsa yalnizlik olmaz amma yalnizlik yikar, yalnizlik bogar, oyle yakarki canini hani sanki bir kus konar yuregine gitmez bir turlu yuregini yer bitirir bir turlu gitmez, sokup atamazsin.....
ama kendini o en karanlik dip noktada hissettigin anda hani o yalnizliginin ortasinda acini paylasabilirsin sayet sesini duyabilen birileri bulabilirsenki iste o noktada sen cok sanslisin..cunku yanan yureginin nefes alir bir parcada olsa....
iste o kusta, daha fazla acitamaz canini.....
ama yalnizlik her zaman vardir...
YALNIZLIK OMUR BOYU......
aytekin, sevgiyle kal...ama her zaman boyle kal ....
Başa dön
aytekin

MesajTarih: Cmt Hzr 08, 2002 6:29 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver
Yanlizligin da degerini bilmek lazim. Yanlizken insanlar siir yazar, hatiralara dalar, gelecek icin planlar kurar, daha iyisini dusler.. Yanlizlik hayal gucunu ve yaraticiligi korukler.. Yanlizken seni bu dunyadan ucurup goturen bir kitap okursun.. Yazarlar da yazilarini yanlizken yazarlar.. Kotu olan yanlizlik duygusunun yogunlasmasi ve bunaltmasidir, bu enerjiyi yayacak bir acilim bulamazsan dedigin gibi icinde patlar.. veya daha da buyuyerek daha buyuk bir duygu zenginligine yolacak bir yanlizlik olur.. ama sonucta mutlaka icinde patlamaya baslar.. hemde yavas yavas ve aci vererek.. Yanlizken sanki zaman daha yavas gecer, biraz daha dikkatli dusunmek icin zaman bulursun, onun icin ben yanlizliktan nefret etmem aksine severim yanlizligi.. Yurt disinda olmanin en buyuk guclugu bu duygularin acilabilecegi bir ortam olmamasidir. Ne bir arkadasinla oturup huzunlu bir sarkiyi soyleyebilir, ne bogazda bir yuruyuse cikabilir, ne dostlarinla yenikoy'de deniz kenarinda emek kavesinde oturabilir, ne arkadaslarinla saz calip soyleyebilir, nede ocaklarda sabahin cay bahcesinde arkadaslarinla oturup gunesin dogusunu izleyebilir, ne bileyim, bu tip herkes icin degisik kendine ozgu acilimlar vardir, onlari yapamadigin gibi daha da kotusu onlari yarin da yapamayacagini bilirsin. Buda yanlizligin tesirini arttirir. Ben senin yerinde olsaydim, otururdum anneme bir mektup yazardim, veya senin yaptigin gibi dostlar kahvesinde duygularimi yazardim.. turkce cd'ler alirdim.. Ama en onemlisi yazmaya devam...
Başa dön
ufaklik
Ocaklar.com Vatandasi
Ocaklar.com Vatandasi

MesajTarih: Pzr Hzr 09, 2002 6:00 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver
yazdiklarin cok degerli seyler...
yalnizlik zaten yalnizlila yasayabilmesini ogrenebilmis insanlar icin bir dosttur, yardir...
yalnizligimi seviyorum, alistim ona...ama seninde belirttigin gibi, icine dustugun o kordugum noktada senin yaninda bulabilecegin insan sayisi cok azdir yada en kotusu hic yoktur o zaman yalnizlik sana dusman kalir...gurbetteyiz...gurbet demogojisi degil bu yaptigim ama gercek bu...aytekin, ben buraya geldigimden beri hep dedimki " ADAM GIBI YASIYORDUM TURKIYEDE, YASAMI KANA KANA ICEREK ADAM GIBI..CEKTIGIM ACILAR BILE ADAM GIBIYDI..." iste ben adam gibi yasamayi ozledim belkide bundan bu patlamalari cok kolay yasiyorum. elimden geldigince yasamimi guzel kilmaya calisiyorum...ama bu sadece tek basina olamiyor...bir sekilde senin cevrende birilerinin senin yasamini guzellestirmesi, bir seylerin farkli olmasi gerekki, sen bunu basarabilesin..bazen bazi seyler tek basina olamiyor ne yazikki..ama denemeye hep devam...bakarsin olur bir gun yada ne bileyim o insanlari buluruz belki bir gun..been bu konuda yilmadim daha...
turkce kaset dinlemek bana zarar veriyor acikcasi...ne zaman dinlesem ben burda olmuyorum..kendimi ya izmirde kordon'da yada ocaklarda cay bahcesinde oturmus, gunesin dogusunu izlerken buluyorum ki hasret firtinasi basliyor bu sefer yuregimde en derinlerde..ozlemini kurdugum seylerin acisini cekmek bile beni mutlu ediyor..mozosist falan degilim...sadece ozlemini kurdugum seyler o kadar degerliki, verdigi aciya bile saygi gosteriyorum...
" BURANIN YAGMURLARI BILE BENZEMIYOR GELDIGIM YERDEKI YAGMURLARA...ISITMIYORLAR ICIMI.. COSKUYLA YAGMIYORLAR ICIME.YAGMURLARIM COK UZAKLARDA KALDI TIPKI DIGER BIRAKTIKLARIM GIBI...."
*ufaklik*
asagiya yazacagim sarkinin sozlerini hemen hemen gunun her saati icimden soyluyorum...
BASKA TURLU BIRSEY BU BENIM ISTEDIGIM
NE AGACA BENZER NEDE BULUTA
BURASI GIBI DEGIL GIDECEGIM MEMLEKET
DENIZI AYRI DENIZ
HAVASI AYRI HAVA.....
bu sozleri sana ve tum benim gibi ozlemlerle yasamak zorunda kalanlarin yureklerine birakiyorum...
sevgiyle kal

Başa dön
aytekin

MesajTarih: Pts Hzr 10, 2002 6:21 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver
ALINTI:

ozlemini kurdugum seylerin acisini cekmek bile beni mutlu ediyor..
[/quote]
Bu konuda sana katiliyorum. Bazen ozledigimiz guzel seyleri hayalimizde daha da yuceltiriz. Bir anlamda bizim icin daha guzel gunlerin kanitidir bunlar, ve bunlarin gercek oldugundan bir suphe duymayiz, cunku bunlari yasamisizdir. Bir an bile mutluluk yasamis olsak bile hayatimizin bir noktasinda, o tohum bizim kafamizda yeserir ve guzel bir cicek acar. O cicege en aci cektigimiz anda bile bakabiliriz. Hatta cektigimiz aci, yalnizligimiz ne kadar buyukse o cicegin renkleri ve kokusu o kadar belirginlesir. Bu cicegin bir "kacis" veya "kendini kandirmak" oldugundan cok bir "umut" oldugunu dusunuyorum. Kafanda bir denklem kurursun, bu hatirladigin mutlu ani istedigin bir sayi ile carpip gelecek gunlerde tekrar yasayabilecegini hesaplarsin. Yasadigin hayatin denklemleri ne kadar karisik, ne kadar eksilerle, sifirlarla dolu olsa, ne kadar bilinmezi cok, cozumu zor olsa da bu denklem senin icin o kadar kolay gorunur. Sadece bir carpma ne de olsa.

Senin acisini cektigin sey bu cicek degil gercek hayattaki bu cicegin eksikligi, veya bu cicegin sadece hayal olmasi. O nedenle bu aciyi cekmenin sana umut/mutluluk vermesi normal birsey, cunku bir eksikligi, hangi tohumu ekmen gerektigini farkediyorsun. Bu hayalindeki cicege ne kadar bakarsan o kadar guzellesir, o guzellestikce de gercek hayatta icinde kayboldugun vahsi orman o kadar aci veriyor. Aci ve mutlulugu ayni hissediyorsun cunku onlara yol acan seyler aslinda farkli.

Gercek hayatta da bircok tohumlar ekmek lazim diye dusunuyorum. Bu tohumlarin bircogu hayat bulmayacak olabilir, ama yilmadan ekmege devam etmek lazim, mutlaka iclerinde guzel cicekler acar. Ve gercek hayattaki bahcen ne kadar gur olursa hayalindeki cicekler de o kadar soluk, o kadar kokusuz olacaktir. Eger hayattaki bahcende bir sorun varsa, mesela hep tek tip tohum ekiyorsan, hayalindeki bahcede yeni yesermeler olmaya basliyacaktir. Bu benim cok basima geliyor. Mesela hayatimin bazi bolumlerinde kendimi yaptigim ise, kariyere fazla taktim, tek tip cicekler ekmeye basladim. Bunun sonucunda bahcemdeki oteki cicekleri kusturdum. En belirgin olan sagligimdi, kilo alip gobek yaptim, sporu birakip hantallastim, bahcemde bazi renkler yokolmaya basladi, ve bunu uzun sure farketmedim. Bir suredir farkindayim ve yeni tohumlar ektim ve bunlari yeni yeni yesertiyorum. Cok zor aslinda cok renkli cok kokulu bir bahceye devamli sahip olmak. Ama en buyuk yardimcin yine bu hayalindeki bahce. O bahceye bakarak birseyleri sezinleyebilirsin. Ben sana bahcende neler eksik oldugunu soyleyemem, bunu en iyi sen gorebilirsin. Arada oturup bahcemde neler eksik diye dusunmek lazim. Cunku o kadar mesgul oluyorsun ki bazi ciceklerle, baska bir cicege yanlislikla bastigini farketmiyorsun..

Yemyesil, rengarenk ilkbahar gunleri dilerim..
Başa dön
ufaklik
Ocaklar.com Vatandasi
Ocaklar.com Vatandasi

MesajTarih: Pts Hzr 10, 2002 4:11 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver
YAZDIKLARIN COK GUZEL VEDE COK DEGERLI SEYLER...SEN YUREGI COK GUZEL BIR INSANSIN...
KELIMELER TUTULDU ...KUSURA BAKMA YAZAMIYORUM..AMA HERSEYDEN ONCE COK SAGOL, SADECE YUREGINI VAR KILMAYA VEDE O BAHCEYI DUSLEYENLERDEN BIRI OLDUGU ICIN..VE NE MUTLU BANAKI, ADINA ADAM GIBI YASAMAK DEDIGIM YOLU SECENLERDEN BIRISINI, YANI SENI TANIDIGIM ICIN...
" EN GUZEL GUNLERIMIZ HENUZ YASAYAMADIKLARIMIZ"
EN GUZEL GUNLER SENINLE OLSUN...
sevgiyle kal...
Başa dön
aytekin

MesajTarih: Pts Hzr 10, 2002 4:34 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver
Bu "adam gibi" olayina sen cok taktin. Adam olmak kelimesini ben fazla sevmem. Cok idealisttir. Bir dogru yolun oldugunu ve adam olunca herseyin yerine oturacagini dusunursun. Gencligin getirdigi kafa karisikligi, hayal gucu, fikirler, planlar yoktur adam olunca. Herseyi bildigini dusunursun. Kendini sorumluluklarla dolu sIkIcI bir yasama kaptirirsin. Ve bu sIkIcI hayata, "bu normal hayat, sIkIlmak da normal, bu hayattaki, dunyadaki gorevim, ayrica o kararsizliklar, o belirsizlikler, o bunalimlar yok bu adam gibi hayatta" diye rasyonalize edersin ve alisirsin. Bu bir secim. Duzenli ve sIkIci bir hayat mi istersin, yoksa belirsiz ama cok yonlu bir hayat mi?
Başa dön
ufaklik
Ocaklar.com Vatandasi
Ocaklar.com Vatandasi

MesajTarih: Pts Hzr 10, 2002 6:03 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver
aytekin, sanirim sen beni yanlis anlamissin bu benim bahsettigim adam gibi yasamak lafimdan oturu..
benim bahsettigim adam gibi yasamak, kurallari ve duzenleri olan bir adam olamak degil kesinlikle...buyumek falan hic diil...
o yuzden ben hala ufakligim...
sanirim hata bende ben anlatamadim...benim adam gibi yasamak anlayisim, yuregine her zaman sahip olmak, her zaman icinde bir seyleri yasatabilmek..bir sicaklik...
ugrunda yasayabilecek dusler kurabilmek...insanlara insan kavraminda yaklasabilmek...cikarsiz, umarsiz ama sadece sen olabilmek...
her sekilde yuregini, umutlarini, sevgini o icinde yasattigin sonsuz sevdani ortaya koyabilmek...kendini ortaya koyunca biliyorum ki bundan hoslanmayanlar cikacaktir karsina ama sen her zaman sonuna bu savasi surdurebilecek o gucu yureginde bulacaksin. sonucta yasam benim gibilere hic kolay kalmamistir ve hep kendimi yargilarim acaba bu dunyami bana yabanci ben mi bu dunyaya yabanciyim diye.cunku bir turlu uyusamadim her nedense... ama bunun farkina vardigim o ilk gunden beri kendime farkli bir dunya kurdum, bambaska yasam.. ve ona adam gibi yasamak dedim...
coskuyla yasamak, ozgurce yasamak, bir martinin kanadina takilmasi yureginin... kesinlikle siradanlik ve tek duzelik sigmaz bana..bu benim kendimi farkli kilmam anlamina kesinlikle gelmiyor...ben zaten ilk basindan bu dunyayaya pek cok kisiye farkli kaldim..bu beni hic rahatsiz etmiyor cunku benim ugrunda umutlarimin vede duslerimin oldugu bir adam gibi yasamim var..
bu dunyada yasayacaksam bir seylerin anlami olmali bana...birseylerin coskusu carpmali icimde...yogunluguna yasamaliyim herseyi , icime ceke ceke...acilarinda olmali ozlemlerinde...paylasim olmali... dostluk kavraminin farkina varabilmeli...bir sekilde icindeki degerleri yitirmemeli, kimseye ve hic birseye ucuz kalmamali.....
yuregimin icinde taaa derinlerde yasattigim , yillar boyuda ona bir zarar gelmesin diye savastigim, kimsenin o kirli elleriyle dokunmasina izin vermedigim bir UFAKLIK var icimde...ben ufakligim...olamam baska turlu.. heleki senin anladigin o sekilde bir adam gibi yasamak kurami bana gore hic degil, bogar beni..oldurur o zaman icimde yillardir kurduklarimi... ben ufakligim...kusurlarimla, hatalarimla, guzelliklerimle ama herseyden once yuregimle ben varim....
sanirim benim adam gibi yasamak dedigim olayi anlamissindir...
Başa dön
aytekin

MesajTarih: Pts Hzr 10, 2002 7:26 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver
adam gibi yasamak: bireysellik, kendi ayaklari ustunde durabilmek, kendine guven, ozgurluk, kendinle baris

Bu sefer anladim sanirim.

ALINTI:

yillar boyuda ona bir zarar gelmesin diye savastigim, kimsenin o kirli elleriyle dokunmasina izin vermedigim bir UFAKLIK var icimde..
[/quote]

Bilmiyorum dunku milli maci seyrettin mi. Turk milli takimi one gecti 1-0, super bir durumdu, ikinci tur garanti gibi birseydi. Fakat daha sonra 86.ci dakika yedikleri bir golle berabere kaldilar ve ikinci turu sansa biraktilar.

Karsida aslinda Turk takiminin vasiflarini altinda bir takim kosta rica vardi. Golden sonra milli takim korku ve panik icinde oynamaya basladi. Devamli olarak bu avantaji, bu ufakligi korumak icin ugrastilar, defansif olmalari bir anlamda golun habercisi oldu, kendilerini her an gol yiyebilecek bir magdur olarak gorduler. Bu defansif bakis acisi sonlarini getirdi ve dusundukleri sey baslarina geldi. Golu yediler.

Ben bunu sana bir cevap olarak soylemiyorum, bircok kisi de gordugum sey, kendilerini magdur, ezilen olarak gordukce, gereksiz gardlarini aldikca ve panikledikce gercekten de dusundukleri kisiye burunuyorlar.

Oysa ki milli takim ayni oyununu paniklemeden surdurseydi, bence kaleciyi gectikten sonra bile kalenin icinden topu auta dikmeyi becerebilen bu -affedersiniz- kazma kosta rika'yi 3-0 yenmemesi icin bir neden yoktu.
Başa dön
Ali
Ocaklar.com Vatandasi Ali
Ocaklar.com Vatandasi Ali

MesajTarih: Pts Hzr 10, 2002 7:56 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver
merhaba ufaklik,

ingilterede oldugun icin aslinda üzülcegine sevinmen lazim. herkezin eline öyle sans gecmez. ailenden, bildigin ortamdan uzaklasman ufugunu genisletmiyormu sence? hem sen oraya ebediyen gitmedin ki.
bende senin gibi ailemden uzak baska yerde yalniz yasiyorum, ve senin gibi hicte oturup hüngür
hüngür aglamadim. tam tersine mutluluk duydum. etrafi gezdim dolastim. insanlari yasamini izledim, sehirlerin yapisina özelliklerine dikkat ettim. eskiden sehir disina cikmak istemiyorken simdi sanki
her sehirde yasayabilirmisim gibi geliyor bana. ayrica almanlara uyum saglamayi da ihmal etmiyorum. almanlarin geleneklerinle, dinlerinle ilgilendim.
incili biraz okudum, yahudi dini üzerine bilgi
edindim. alman arkadaslar ortaminda sohbet acisindan cok faydali oluyor. en azindan karsi tarafin sana yakinlasmasini sagliyor.

ayrica dis devlette okuman ve yabanci dil ögrenmen is
bulmanda cok pozitif bir referans saglayabilir diyorum,

ali
Başa dön
aytekin

MesajTarih: Pts Hzr 10, 2002 10:03 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver
Ali takdir ettim seni bu konuda. Yazdiklarin ayrica benim bir onceki yazimda bahsettigim defansif olmak yerine ofansif olmaya cok guzel bir ornek oldu. Yabancilarin yaninda kendini magdur hissetmek yerine tam tersine onlarin kulturlerini ogrenerek kendine insan iliskilerinde basarili olmak icin yollar yaratmissin. Kendi ilgini artirmissin, alman kulturunu anlamayi kendine amac edinmissin. Bu sekilde bakinca bir gurbetciden cok tatilde veya arastirma gezisinde olan birisi gibi hissedebilirsin kendini. Bu da eminim senin icin guzel sonuclar dogurmussun.

Yanliz ufakligin durumu biraz farkli. Ufaklik cok daha buyuk bir savas vermis ve bence Turkiye'ye temelli donmeyi pek dusunmuyor. O hicbir olanak yokken disiyle tirnagiyla yaratmis hayatini. Buyuk zorluklarla mali ihtiyaclarini karsilamis. Senin universite diplomalarin var, is bulmak, para cok buyuk sorun olmamistir tahmin ediyorum. O nedenle ufakligi anliyabiliyorum. Insan maddi yonden belli bir rahatliga ve guvenlige sahip olmayinca oteki islerde basarili olmasi cok daha zor. Yarin okulumun, kiramin parasini nasil oduyecegim diye dusunen birisinin kulturle, felsefe ile ugrasmasi pek kolay degil.

Başa dön
ufaklik
Ocaklar.com Vatandasi
Ocaklar.com Vatandasi

MesajTarih: Sal Hzr 11, 2002 6:14 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver
yasam tum guzellikleriyle vede cirkinlikleriyle, mutluluklariyla vede acilariyla devam ediyor.. bir gecis bu yasadigim bunu biliyorum..bir yolda yuruyorum...su an yasadiklarim sanki bir tiyatro oyunu gibi..herkese roller verilmis..ve bende rolumu oynuyorum..onumde ezberim yok...bana bir rol verilmis ama bu rolu ben kendi yuregimce, kendime ait kurallarimla , duslerimle vede umutlarimla oynuyorum...zorlaniyorum..acida cekiyorum..ama bu sahneden cekilmiyorum..pes etmiyorum... hatta bazen o sahnede hic cekinmeden agliyorum HUNGUR HUNGUR...
yada yeri geliyor kahkalarla guluyorum, icim mutluluktan kipir kipir...bir cocuk gibi taklalar atabiliyorum...kimseden cekinmeden vede sakinmadan, ozgurce hareket ediyorum...
ne olursa olsun yitirmiyorum icimdekileri..hatta ne kadar yaksada acilar yuregimi izin vermiyorum onlarin benden, yuregimi ve icimdeki beni goturmelerine....
bir gun gelecek ve perde kapanacak, o zaman gulumseyecegim herkese...
Başa dön
aytekin

MesajTarih: Sal Hzr 11, 2002 6:22 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver
Senin icin basarinin anlami nedir ufaklik? Kendini basarili olursan bundan 10 yil sonra nasil olarak gormek isterdin?
Başa dön
RESAT DILER
Ocaklar.com Kaptanı
Ocaklar.com Kaptanı

MesajTarih: Çrş Hzr 12, 2002 12:34 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver
MERHABA UFAKLIK SANNEDERSEM SENI HAYAL MAYAL CIKARTIYORUM FAKAT KESIN EMIN DEYILIM HER NE ISE BILMEM BENI TANIRMISIN ZANNETMIYORUM KISISEL OLARAK BELKI BENIM BILADER VE YIGENLERI TANIRSIN HER NE ISE
SENI YORUMLAMAK BENIM HATTIM DEYIL FAKAT DIYECEYIM BIRSEY VAR BILDIGIM KADARI ILE SENIN SORUNUN INGILTERE DEYIL OCAKLAR DEYIL SENIN SORUNUN SEN KENDINSIN VE BILDIGIM KADAR YASAM HERYERDE GUZELDIR EYER DEYERLENDIRE BILIRSEN SONRA SANA BIR HEMSERI TAVSIYESI
FAZLA GERIYE BAKMA VE GECMISI UNUTMA
BENIM HIKAYEM SOYLE BAKARSAK SENINKINDEN BIR KALEM DAHA BETER CUNKU BEN AMERIKAYA GELIRKEN AMERIKAN DEVLETI BIL RAZI DEYILDI BEN 1986 YILINDA GEMIDEN KACTIM YAKLASIK AMERIKADA 10 EYALET DEYISTIRDIM
EN SONUNDA EVLENDIM AMERIKALI ILE EVRAKLARA BASLAMADAN
YABANCILAR BIROSU BENI SINIR DISI ETTI VE TURKIYEDE IKI SENE KALDIM TABI YINE MESLEGIMI YAPTIM BU IKI SENE ICINDE DUNYAYI BIRDEN FAZLA DOLASTIM VE BU ARADA VIZEMI ALDIM GERI DONUS YAPTIM BURAYA GELDIGIMDE ESIMLE ILISKI OLMUS GIBI IDI IKI SENE SURMEDI BOSANDIK
VE ARADAN ALTI AY GECMEDEN BEN TEKRAR NISANLANDIM VE YIL GECMEDEN EVLENDIM VE SU ANDA AMERIKAN VATANDASIYIM VE BIRI OGLAN (LATIF ) DIYERI KIZ ( LATIFE ) ISIUMLERDE COCUGUM VAR OGLUM BURADA BIRINCI SINIFI BITIRDI KIZIM ISE ANA OKULUNA BASLAYACAK VE BIR KONU DISINDA HAYATIMDAN COK MUTLUYUM O KONU ISE AILEMI VE ARKADASLARI AYRICA OCAKLARI OZLEDIM YAKLASIK HER SENE GIDIYORUM KISIN VE KARARIMI DEYISTIRDIM BU KIS GITMEYECEYIM VE SENEYE YAZA GITMEYI DUSUNUYORU INSALLAH ORADA GORUSURUZ HADI KAL SALICAKLA KENDINE IYI BAK VE YASAMINI DEYERLENDIR OMUR KISA SALAMLAR RESAT
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder AIM Adresi Yahoo Messenger MSN Messenger
ufaklik
Ocaklar.com Vatandasi
Ocaklar.com Vatandasi

MesajTarih: Cum Hzr 14, 2002 7:08 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

on yil sonra gormek istedigim tek sey, bunca harcanan emegin mukafatini alabilmek...belkide cok basit kaliyordur bu cevap sana aytekin ama tek istedigim bu...ve olucak bu biliyorum...
benim size daha once yazdiklarim sanirim kafanizda bir insan olusturdu..SORUNLU UFAKLIK...neden olmasin, onca aci dolu yazidan sonra...ama sanirim siz bir seyin farkina varamamissisiz o da ben benim ne olursa olsun hala yasamda olusum, varligimi hissediyor vede hissettiriyor olusum .... insanlarin bazi donemleri vardir... bir sekilde gecis donemidir bu..her ne kadar buyuyup kocaman adamlarin yasamlari gibi monoton siradan tek duze bir yasam istemesekte artik sorumsuz, birilerinin himayesinde olmayida istemeyiz bir noktadan sonra..iste o anda yasamimizi kurma savasi baslar..herkes kendine gore bir yol, hedef secer...bu yolun sonuna ulasip, istediklerimizi elde edene kadar bir gecen suredir bu gecis donemi..zordur, acidir, belkide kimileri cok rahat atlatir bunu..ne mutlu onlara.. . burada olmayi ben sectim..burada bir yasam kurdum..hata bende, onca aci dolu yazidan sonra kafanizda " kesinlikle burda olmaktan mutsuz ulkesine donmek isteyen , her gunu burda aglayarak gecen bir ufaklik" olusturdum... burda normal bir yasamim var. isim var, okulum var...sayilari azda olsa konusabildigim insanlar var.. burayi seviyorum.. ben hic bir sekilde ingilterede olmaktan yakinmadim . ben aile hasretinden yakindim hep ki butun gurbette olanlarin en buyuk surunudur bu...ama bazen insanin donemleri vardir... ailene sevdiklerine ihtiyacin olur..sadece onlari gormeye..ama olamazlar yaninda...sonra birden ozledigin yerlere ozlemin daha bi farkli olur...delicesine oralara bi gidip gormek istersin, ama olamaz..hele birde o siralar yasadigin yerde bir takim moralini bozan olaylarda olmussa sen iptalsin artik... bir sure bu boyle devam eder...sonra gecer ve sen yine o normal yasamina devam edersin...benim size yazdigim o iki yaziyi boyle kotu bir zamanimda yazmistim...gecmisle ilgili seyleri hic yazmamam gerekiyordu ama o an onlar cikti icimden..belkide kolay degildi yasadiklarim ve o yuzden ne zaman uzulsem her hangi bir seye aklima beni zamaninda uzen seylerde geliyor.kafamda milyonlarca sey vardi ve belkide onlar milyonlarcasindan bir tanesiydi yazdiklarim...
gecmisimi unutmuyorum ama bu demek degilki, bu gunumde dunnu yasiyorum. YASAMINI GERI VITESE TAKARSAN HATIRALARINI EZEBILIRSIN....
bu kisa zaman icerisinde cok seyler basardim , ve onumde ki 10 yil icinde ( allah omur verirse) cok cok daha farkli guzel konumlarda olacagim...
bir gun elbette bu dalgalar, firtinalar bitecek ve ben sakin sularda ilerleyecegim....
benim sorunum ailem, turkiye, izmir, ve ocaklar....yoklugunu hissedince yuregimi yakan seyler bunlar ve bunlar beni uzuyor...sanirim yazacaklarim bu kadar...sevgiler
Başa dön
aytekin

MesajTarih: Cmt Hzr 15, 2002 2:55 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver
ALINTI:
kafanizda " kesinlikle burda olmaktan mutsuz ulkesine donmek isteyen , her gunu burda aglayarak gecen bir ufaklik" olusturdum... [/quote]
Ufaklik ben hic de oyle dusunmedim. Bunlar hepimizin yasadigi seyler, en azindan sen icini dokebilecek kadar cesursun. O nedenle seni takdir ediyorum. Burada bazen seni yargiliyor, ogut veriyormusuz gibi gorunebilir ama aslinda tek yapmak istedigimiz sana biraz daha moral ve guc verebilmek. Belki de senin kadar rahat birsekilde icimizi acamadigimiz icin kiskanclik duyuyoruz. Sonucta insaniz hepimiz.

ALINTI:
on yil sonra gormek istedigim tek sey, bunca harcanan emegin mukafatini alabilmek...[/quote]
Eminim ki gorursun. Hayatta her yapilanin bir karsiligi vardir.

Mutluluk Resat'inda da dedigi gibi insanin icinden gelen birsey. Ama sadece icinden gelmekle olmuyor. Hepimizin hayatta bir amaci, umutlari var. Bu amaclarin yolunda ilerledikce mutlu olmak kolaylasiyor, bu amaclardan uzaklastikca ise zorlasiyor. Bu benim mutluluga bakis acim.

Simdi burdan yola cikarak senin kacamak cevaba bir bakalim: on yil sonra gormek istedigim tek sey, bunca harcanan emegin mukafatini alabilmek. Hayatta her yaptiginin bir karsiligi/mukafati vardir ama bu herzaman mutluluk degildir. Ornegin butun hayatini Ocaklar'in kumsalindaki kum tanelerini saymaya adadigini dusun. Bunun mukafatini alabilirsin, rekorlar kitabina gecerek, unlu olarak, veya kendinle duydugun gururla, kimsenin yapamiyacagini dusundugun birseyi basarmakla. Ama mutlu olabilmen icin tek bir kosul var o da hayattaki gercek amacinin kum tanelerini saymak olup olmadigi.

Bu cevabi sadece cevap olsun diye verdiysen bir sozum yok. Sonucta bende senin ictenligine guvenerek, meraktan bu soruyu sordum, cevap vermek zorunda degilsin. Hatta cevap vermemen gerektigini dusunuyorsan, cevap vermemelisin. Onemli olan bu soruya kendi kendine verdigin cevap zaten.
Başa dön
ufaklik
Ocaklar.com Vatandasi
Ocaklar.com Vatandasi

MesajTarih: Pzr Hzr 16, 2002 6:21 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver
yasamimdaki tek istedigim, ugruna dusler kurdugum tek sey; bir sekilde egitimimi tamamlayip, guzel bir yerde ise baslamak...surekli kendimi ispatlayabilecegim vede yukselebilecegim bir is...cok zengin olmak degil iddiam ama elbette maddi durumda iyi olmali biraz....., beynimi kullanabilecegim ve bu sekilde sayginlik gorebilecegim bir is...bununla birlikte yasamimi yavas yavas bir temellere oturtabilmek...ingilizcem su anda ne kadar olursa olsun,ama bu dili cok fazlasiyla konusabilmek vede egitimimi tamamlamak zorundayim ve inaniyorum Allah omur verirse bunlari yapacagim...beni mutlu edecek, tatmin edecek tek amacim bu...bununla birlikte ailem icin yapacaklarim vs...konularina girmiyorum cunku sanirim sende tahmin edebiliyorsundur.... yillar boyu bunun icin savasiyorum , bunca seylerden sonra hissediyorum git gide yaklasiyorum...bu daha simdiden beni mutlu etmeye basladi bile...kendimlede gurur duymuyorumda degil hani

Başa dön
RESAT DILER
Ocaklar.com Kaptanı
Ocaklar.com Kaptanı

MesajTarih: Pts Hzr 17, 2002 10:33 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver
merhaba ufaklik ve dostlar kahvesi uyeleri vallaha diyeceyim birsey var oda belki haddime dusmez ufaklik okuduguma kadar kendini ispatlamak istiyorsun yanlizca anlamadigim bir sey ver kime ve neden ve buna neden ihtiyacin var birde dediyin gibi okadar anlattigin seyleri gecmisin ve ingilterede yasiyorsun ve guzel ingilizcen var bilmiyorum geri kalan ne? belki sen kusura bakma seni elestirmek bana dusmez fakat dunyaya bakis acisindan eyitimini almisin fakat sen kendin ve yasam tarzin ve yasama bakis acin bulundugun yeri kaldirmiyor ve bu arada eziliyorsun
ne diyeyim dostlar kahvesi iste ne yapalim eyer senin duygularini ezdiysem ozur dilerim . sena tavsiyem herzaman onu uaparim eyer canim sikildiginda veya bunalima dustugumde uzun yuruyus yaparim biliyorum ingiltere yesillikler ulkesi su anda mevsim de uygun
genelikle eve geldigimde kendime guzel bir icki yapar ve uzun suren banyo yaparim bunu yapmadan once guzel bir muzuk hepsine yeter bilmem sen ne dusunuyorsun
hadi kendine iyi bak ve bizler burada dostlar kahvesinde herzaman birbirimizi aci veya tatli dinleyeceyiz saygilarimla resat

Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder AIM Adresi Yahoo Messenger MSN Messenger
ufaklik
Ocaklar.com Vatandasi
Ocaklar.com Vatandasi

MesajTarih: Cum Hzr 21, 2002 6:07 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver
(sanirim yaptigim yanlisin simdi farkina vardim....)
ben kimseye kendimi ispatlamaya calismiyorum....
ben sadece amaclarima ulasmak icin savasiyorum... ilerisi daha aydinlik gunler icin savasiyorum...ezilmiyorum, iki yer arasinda da tikanip kalmadim kesinlikle...burada yasiyorum, hatta seviyorum da ingiltereyi...ve turkiyeyi ozluyorum.....ailemi ve sevdiklerimi cok ozluyorum...ozlemler seni hic birakmaz, sen ozlemleri birakamazsin zaten....
duygularimi falan ezmedin, icin rahat olsun ama bir sey varki korkarim yanlis anlasilmisim...
sevgiler
Başa dön
aytekin

MesajTarih: Cmt Hzr 22, 2002 12:26 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver
"kendini ispatlamak" kotu birsey de degildir. Kendini ispatlama istegi bizi basariya goturur ve toplumdaki diger insanlarla iletisimimizi saglar. En onemli "kendini ispatlama" yine kendine yapilan ispattir. Bu kendimize guven kazanmamizi, daha iyi isler basarmamizi, olgunlasmamizi saglar. Daha sonra yasadigimiz toplumun icinde kendimizi ispatlamamiz gerekir. Ornegin isyerinde iyi calisip mudurune ve beraber calistigin arkadaslarina kendini ispatlamak onemlidir, bunun karsiligi olarak da saygi ve yaptigin ise guven kazanirsin, daha rahat davranabilirsin. Burada yazi yazarken bile herkes birbirine saygili ve dusunceli yazmaya calisiyor boylece yazismaya degecek biri oldugunu ispatliyor. Dostluklarimizi, sevgimizi, durustlugumuzu, kisiligimizi, amaclarimizi devamli olarak ispatlariz bu dunyada. Ufaklik'da cok calisip basarili olabilecegini herkese ispatlamak istiyorsa bunu sadece kutlamak lazim.

Ben su ana kadar ufaklik'in yazdiklarinin icinde celiski bulamadim Resat, savasini veriyor, kayiplar verdigini de kabul ediyor, ve yoluna ne guclukler gelirse gelsin yilmayacagini soyluyor. Bunlar soylemesi kolay yapmasi zor seyler. Yasam hikayeni okudugum icin bunlari en iyi anlayanin yine senin olacagini dusunuyorum, ne dersin?
Başa dön
RESAT DILER
Ocaklar.com Kaptanı
Ocaklar.com Kaptanı

MesajTarih: Çrş Hzr 26, 2002 8:30 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver
merhaba eyer her hangi biri veya sen aytekin eyer huriyet gazetesinin arsivlerine elin yeterse benim buyuk bir ardikilimvar zannedersem 1986'in son aylarina gelecek ve yazi birkac ay surdu bende ilk yazi var sana yollarim benim tatilden sonya ben gemidwn kactigim zaman turk basini bizleri mafya ilan etti insan tiaretine kolle ticaretine dutugumuzu mafyanin elinde kayboldugumuzu yazdi yaziya iliskin cevabi dogan uluc bilmem sen tanirmisin aytekin simdi o'emekli huriyettin amerika temsilcisi onlara karsi kendimi ispatladim resat
Başa dön
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    Ocaklar.com Forum Ana Sayfası -> Dostlar Kahvesi Tüm saatler GMT +2 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız