Ocaklar.com Forum Ana Sayfası

AramaArama      Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   Kayıt OlKayıt Ol 
 ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olunÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun   LoginLogin 

Ali'nin Foto Albümü

Ocaklar.com Forum Ana Sayfası -> Dostlar Kahvesi Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Ali
Ocaklar.com Vatandasi Ali

MesajTarih: Prş Mar 07, 2002 9:23 pm    Mesaj konusu: Ali'nin Foto Albümü Alıntıyla Cevap Ver

En son Ali tarafından Cum Ağu 11, 2006 12:33 am tarihinde değiştirildi, toplamda 2 kere değiştirildi
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
ESRA
Ocaklar.com Vatandasi
Ocaklar.com Vatandasi

MesajTarih: Cmt Mar 09, 2002 6:00 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver
000

En son ESRA tarafından Çrş Ksm 26, 2003 12:02 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Mezzy
Ocaklar.com Vatandasi
Ocaklar.com Vatandasi

MesajTarih: Pzr Mar 10, 2002 1:00 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver
ne desem oldukça güzel bir yer gibi....
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et Yahoo Messenger MSN Messenger
Ali

MesajTarih: Pzr Mar 10, 2002 7:51 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

En son Ali tarafından Cum Ağu 11, 2006 12:37 am tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Başa dön
ESRA
Ocaklar.com Vatandasi
Ocaklar.com Vatandasi

MesajTarih: Cum Mar 15, 2002 12:07 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver
000

En son ESRA tarafından Sal Ksm 25, 2003 2:26 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Başa dön
aytekin
Ocaklar.com Vatandaşı Aytek

MesajTarih: Cmt Mar 16, 2002 10:51 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver
Ali merhaba,
Hosgeldin. Ocaklar resimlerine simdi goz attim. Eskilerden kalmis siyah-beyaz fotograflarindan bazilarini Ocaklar tarihi arastirmasi sergisine eklememizin bir sakincasi var mi?
http://www.ocaklar.com/sergi_tarih.php

~Aytekin
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
Mezzy
Ocaklar.com Vatandasi
Ocaklar.com Vatandasi

MesajTarih: Pzr Mar 17, 2002 12:46 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver
Evette ben web sitemi yazmadım. Nasıl buldunki???
He resimler enteresan olabilir özellikle kurban bayramı muhabbetleri ))
bu arada siteyide daha profesyonel yapmayı deniycem. Kendine iyi bak. Alamanyalarda üşütmeyin. Esracım sende:)))
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et Yahoo Messenger MSN Messenger
Ali

MesajTarih: Pzr Mar 17, 2002 5:54 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver
Merhaba Aytekin,

resimleri kullanabilirsin. Yalniz hangi tarihten olduklarindan emin degilim. Büyük bir ihtimalle 1982 den kalmalar.

Ali

[ Bu Mesaj'ı düzenleyen: Ali 2002-03-17 10:55 ]
Başa dön
Ali

MesajTarih: Pzr Mar 17, 2002 6:07 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver
Merhaba Esra,

Yarin da sana bol basarilar. Insallah iyi gider. Artik kurtuluyorsun o zaman. Sonra tatile mi gireceksin?
Benim su anda tatilim yok ne yazikki.

Senin dedigin patenler inline skate mi? Ne zamandan beri kullaniyorsun onlari? Burdada cok geziyorlar patenlerle nürnbergin parklarinda. Benim de biraz ilgimi cekiyor ama düsmekten korkuyorum.

Bugünde hava epeyi güzeldi. Bu sefer icindeki sesi dinlemeyip gezmissindir herhalde.

Iyi calismalar, hoscakal,

Ali

Başa dön
ESRA
Ocaklar.com Vatandasi
Ocaklar.com Vatandasi

MesajTarih: Pzr Mar 17, 2002 9:56 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver
000

En son ESRA tarafından Sal Ksm 25, 2003 2:25 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Başa dön
Ali

MesajTarih: Prş Nis 04, 2002 4:58 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver
Merhaba Ocaklar dostlari,

Ocaklarin 1996 ve 1982 den kalma resimlere bakmak
isteyen bu linke tiklasin:

-------------------------

Bence Ocaklar eskiden cok daha güzeldi. Dinlendirici bir köy havasi vardi.

Ali

En son Ali tarafından Cmt Oca 25, 2003 2:12 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Başa dön
Arzu Konuk
Ocaklar.com Kose Yazari (arzumca)

MesajTarih: Cum Nis 05, 2002 8:13 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver
Geçmiş yıllarla ilgili gönderdiğin resimler için teşekkürler Ali. Ocaklar'ın doğal güzelliği bir bambaşka gerçekten. Yemyeşil dağları, denizi, kumsalı herşey ama herşey o kadar huzur verici ki, bu yüzden Ocaklar'ın doğal güzelliğinin hiçbir zaman bozulmamasını diliyorum. Şu deniz otobüsü konusu beni çok korkutuyor, çünkü sık sık geçen bir deniz otobüsünün denizi ne hale getireceğini düşünmek bile istemiyorum. Ne olursa olsun umarım Ocaklar'ın yemyeşil ormanları, yunus balıkları, denizin mavisi, hiçbir zaman değişmez. Veee bunun tam aksi olarak dilediğim en önemli şey, özellikle haftasonu gelen birtakım insanların davranışları birazcıkta olsa değişmesi...
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
Ali

MesajTarih: Cum Nis 05, 2002 5:21 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

En son Ali tarafından Cum Ağu 11, 2006 12:52 am tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Başa dön
Arzu Konuk

MesajTarih: Pts Nis 08, 2002 9:10 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver
Merhaba Ali
Yazdıklarında çok haklısın. Sanırım haftasonu ya da günübirlik gelen insanların Ocaklarla ilgili bir bağlantısı olmadığı için, ya da Ocaklarlı olmadıkları için bu kadar rahat, vurdumduymaz davranıp, sonra da gidebileceklerini düşünüyorlar. Ama şu bir gerçek ki bir insan konuk olarak gittiği bir yerde ev sahibinden cok daha dikkatli davranmalıdır. Bunun bilincinden yoksun yetişmiş insanlar olduğu için de her yaz küçük büyük tatsız şeyler olmadan olmuyo nedense...Pazar günleri akşam üstü şöyle bir yürüyüşe çıktığımda, benim kalbimde hissettiğim acı eminim ki onlara çok komik geliyordur.
Geçmisle ya da tarihimizle ilgili özellikle dedem ve anneannemden dinlediğim o anılarla özdeşleştiririm ve gözümde canlandırırım eski evleri, dağları, eski insanların yaşamlarını ve keşke o eski yapılara daha çok özen gösterilse, Goethe'nin dediği gibi "Üçbin yıllık geçmişinin hesabını yapamayan insan günübirlik yaşayan insandır." İnsan büyük şehirlerde yaşayıp, gürültüden, kocaman binalardan, araba seslerinden uzaklaşıp, böyle şirin bir yere özlem duyuyor, ve çok özlüyor. Ve doğal olarak insan özleiği ve sevdiği bir şeyin hiçbir şekilde zarar görmesini istemiyor. Çünkü o yalnızca bir tane, başka yok...
Sevgiler
Arzu
Başa dön
Ali

MesajTarih: Pts Nis 08, 2002 9:54 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

En son Ali tarafından Cum Ağu 11, 2006 12:51 am tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Başa dön
Arzu Konuk

MesajTarih: Sal Nis 09, 2002 8:24 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver
Merhaba Ali
Verdiğin bilgiler için teşekkür ederim, ne güzel anlatmışsın. Sanırım beni eski insanlar, yaşamları, düşünceleri, ortaya çıkardıkları şaheserler çok etkiliyor. Bu yüzden ben de senin gibi eski yapılara çok meraklıyım, eski tarihlerden kalmış bir yapıyla karşılaştığımda büyüleniyorum, kimbilir asırlar önce burada kimler yaşıyordu, buraya kimler dokunmuştur diye düşünüyorum da, gerçekten de heyecan verici. Felsefeyi, edebiyatı, tarihi seviyorum. Ben kütüphaneciyim, belki de bu yüzden bu kadar düşkünümdür. Ve Ankara'da, neredeyse Türkiye'nin en zengin kütüphanesinde çalıştığım için şanslıyım. İnsanın elinden geçen o kitapların içine dalmadan yapamıyorum. Şu an masamda Renoir, Van Gogh, Michelangelo'nun biyografileri var, onlarla ilgilenmek çok güzel çünkü sayfaları çevirdikçe sana kattıkları o kadar çok şey var ki...
Başa dön
Ali

MesajTarih: Sal Nis 09, 2002 12:21 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

En son Ali tarafından Cum Ağu 11, 2006 12:48 am tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Başa dön
aytekin

MesajTarih: Sal Nis 09, 2002 11:47 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

>kütüphanede calistigin icin hakikaten sanslisin.
>Nasil, Türk halki bari meraklimi okumaya?

Maalesef Desire'in bahsettigi Turkiye'nin en buyuk kutuphansi halka acik degil. Ben lisede bir arastirma icin gitmistim, sadece kartli universite ogrencileri, profs etc girebilir diye geri cevrilmistim kapidan. Entellektuel sinifcilik diye birsey varsa herhalde bu onun en guzel ornegi olur. 'Halk cahildir, kitaplari alir yirtar diye dusunmus' olabilirler hehe:) Veya belki kaynaklar kisitli oldugu icin boyle birsey yapmislar. Bu ama uzun zaman once, degismis olabilir.

Ali sen Almanya'da mi dogdun? Turkcen oldukca iyi eger oyleyse.

Benim bildigim Turk halki okumaya oldukca meraklidir. Ozellikle genclik basma-kalip ve renksiz egitim sisteminden nefes almak icin cok sesli, cok yonlu ve rengarenk kitaplara yoneliyor. Bunun en guzel ornegi Orhan Pamuk mesela. Oldukca agir edebiyat romanlari oldugu halde kitaplari buyuk satislar yapiyor.

Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
Arzu Konuk

MesajTarih: Çrş Nis 10, 2002 8:58 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver
Merhaba
Aytekin, öncelikle lisedeyken karşılaştığın bu olay için üzüldüm. Ama bildiğim kadarıyla bu kütüphane herkese açık. Fakat burası bir üniversite kütüphanesi, araştırma kütüphanesi olduğu için kullanıcılar daha çok çeşitli üniversitelerden gelen öğrenciler ve öğretim görevlileri oluyor. Üniversitenin girişinde sıkı bir güvenlik var, fakat kütüphaneye gitmek istiyorum dediğinizde bunu önlemiyorlar, kütüphaneye geldiğinizde de adınızı yazıp içeri girebiliyorsunuz. Kütüphanenin kullanıcıları en iyi şekilde tanıtılması amacıyla çeşitli zamanlarda oryantasyon çalışmaları düzenleniyor. Bu hizmet çeşitli liselerden gelen öğrenci gruplarına da veriliyor. Bir kütüphanenin kütüphaneden yararlanmak için gelen kullanıcıları geri çevirmesi kendi sonunu hazırlaması demektir bence. Fakat şu da bir gerçek ki, çeşitli kütüphane türleri var. Halk kütüphaneleri, okul kütüphaneleri gibi. Eğer bir ülke eğitime önem verilse, okul kütüphaneleri de halk kütüphaneleri de mükemmel olur, insanlar çeşitli zorluklarla karşılaşmaz ve kendine devamlı yeni bilgiler katıp, geliştirmeye de meraklı olur. Fakat ülkemiz ekonomik bakımdan zayıf bir ülke olduğu için halk öncelikle karnını doyurma peşinde. Tabii ki Orhan Pamuk örneğin güzel, ama keşke bütün çocuklara aynı olanaklar verilebilse, eğitim koşulları sokaklarda çalışmak zorunda bırakılan cocukları da önlese...Bu o kadar dallı budaklı bir konu ki, yazmakla bitmiyor Aytekin. Aslında cümlelerim bir türlü bitmek istemiyorlar. Ama herkes üzerine düşen görevleri yapıp, birazcık çaba gösterse, insana değer verilse keşke...Sanırım "bişeylerin yoluna girmemesi için bir neden yok", umudunu yitirmemek gerekiyor.
Arzu
Başa dön
Ali

MesajTarih: Çrş Nis 10, 2002 6:56 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

En son Ali tarafından Cum Ağu 11, 2006 12:47 am tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Başa dön
Arzu Konuk

MesajTarih: Prş Nis 11, 2002 9:10 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver
Teşekkür ederim Ali
Senin de yabancı bir ülkede yaşayıp kendi diline özen göstermen, böylesine dikkat etmen çok güzel.
Bence bir çocuk ailesinin yansımasıdır. Çünkü çocuğun konuşmasına dikkat etmesi ve özen göstermesi bebekliğinden itibaren özellikle ailesinin elinde. "Aman nasıl olsa çocuk" diye başından atmaya çalışıp, onun sorularını, meraklarını dikkatli ve düzgün konuşmasıyla gidermeyen bir aile cocuğuna büyük bir kötülük yapmış olur.
Bahsettiğin gibi TV. programlarındaki konuşmalar, kullanılan bir takım sözcükler çoğu zaman o kadar seviyesiz ve insanları o kadar acınacak durumda bırakıyor ki, ben seyrederken, daha doğrusu bir dakika bile dayanamayıp kanal değiştirirken insanlar nasıl böyle olabilir diye hayret ediyorum...
Başa dön
aytekin

MesajTarih: Pts Nis 15, 2002 5:33 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver
Dun aksam bir Alman arkadasla konusuyordum, o da Almanya'da ingilizce kelimelerin cok kullanilmasindan, "cool" olarak gorulmesinden yakiniyordu. Gerci konu sanirim yabanci kelimelerin kullanilmasindan(ben istemeden maalesef cok yaptigim icin ustume alindim herhalde) cok TV ve bazi gazetelerdeki dusuk kalite. Aslinda Turkce iyi kullanildigi surece oldukca zengin bir dil. Ama nedense gunluk hayattaki konusmalar oldukca dusuk kalitede kaliyor. Biraz dusunce eksikligi var sanirim gunluk hayatta, mesela bir mac olur mac sonunda sunucu birkac sporcu ile konusur, butun herkes kitaptan okurmus gibi "cok calistik, amacimiz kazanmakti. calistik, hirsliydik, basardik" derler. TV'lerdeki konusmalar da bunun bir yansintisi. Insanlar da bu konusmalar normal hayattaki konusmalara yakin oldugu icin yakin bulup seyretmeye devam ediyor. Ingiltere'de yasamiyorsaniz TV zaten cogunlukla eglence amacli bir alet oldugu icin suclayamiyorum insanlari. Turkceye ozen gostermeyi hedefleyen TV programcilarin biraz daha herhalde entellektuel kabuklarindan cikip topluma yaklasmasi lazim. Mesela "Bam Teli" vardi, hala var. Gecen yil Tayfun Talipoglu NY'a geldiginde birkac bolumu uzun sureden sonra seyretme imkani bulmustum. Ve daha sonra harika hikayeler anlatmisti. Cok guzel ve derin bir Turkce var ve halka yakin programlar yapiyor. En azindan bana oldukca yakin. Gerci 4.5 senedir Turk televizyonlarini seyredemedigim icin bu konuda herhalde en son konusmasi gereken kisiyim.
Başa dön
Arzu Konuk

MesajTarih: Prş Nis 18, 2002 9:18 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver
Merhaba Aytekin,
Yazdıklarına katılıyorum, özellikle TV programcılarının topluma daha çok yaklaşması konusunda çok haklısın. TV'de o kadar düşük kalitede programlar var ki, akşam haberlerinde kim kiminle beraber, kim kimi aldatmış, kim kiminle kavga etmiş,...ve bunun gibi daha birçok komik haber kanallarda dolaşıp duruyor ve işin kötüsü de insanları bunları seyretmek zorunda bırakıyorlar ya da çoğu insan böyle şeyleri izlemekten hoşlanıyor. Bence kendini şanslı hissetmelisin, Türk kanallarında kaçırdığın önemli birşeyler olduğunu sanmıyorum. CNNTürk, NTV, TRT ya da bazı özel kanallardaki belgeseller, insana birşeyler katan programlar dışında ben seyredilmeye layık, zamanını harcamaya değer bişeyler bulamıyorum. Spor programları bile sanki futboldan başka spor dalı yokmuş gibi hazırlanıyor. Bahsettiğin gibi Tayfun Talipoğlu'nun yaptığı programlar halka çok yakın. İnsanları, yerleri tanıtıp kendi ülkemizi tanımamıza yardımcı oluyor. Güzel bir örnek. Keşke böyle örnekler, böyle insanlar daha çok olsa, daha çok programlar yapsalar. Türk insanının bilgiye ve seviyeli programlara ihtiyacı olduğunu düşünüyorum.
Birçok konuda gelişmiş ülkelerin iyi özelliklerini değil de kötü örneklerini aldığımızı düşünüyorum çoğu zaman.
Günlük hayatta kullandığımız birtakım İngilizce kelimelerin kullanılmasının da kaçınılmaz gibi geliyor. Çünkü teknoloji İngilizce konuşulan ülkelerin elinde ve bazı kelimeleri değiştiremiyorsunuz. Türk Dil Kurumu'nun yabancı kelimelere bulduğu karşılıklar da çok komik oluyor. Ama bunu sadece teknolojı konusunda düşünebiliyorum, Tv lerde gördüğüm, duyduğum argo kelimeler, hiçbir anlamı olmayan kelimeler, cümleler için asla düşünmüyorum.
Başa dön
aytekin

MesajTarih: Pts Nis 22, 2002 7:57 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver
Katiliyorum Desire. En guzeli herhalde bunlari gormemezlikten gelip iyi yapilanlari daha da desteklemek. Sonucta bu tip programlari yapanlar icin kotu elestri ile iyi elestirinin bir farki yok. Programi seyretmen onlar icin yeterli, onemli olan programi ne kadar cok kisinin seyrettigi ve reklamlardan ne kadar gelir yapildigi bu programlari hazirlayanlar icin. Bu programlari seyreden insanlar da ne olacagini merak ettigi icin, herkes hakkinda kotu de olsa konustugu icin seyrediyorlar. Biraz da bizim burada dusundugumuz kadar ciddiye almiyorlar bu konuyu. Kotu oldugunu bile bile eglencesi icin izlemeye devam ediyorlar. Bu o kadar da kotu birsey degil, insanlar hayatlarinda herseyi ciddiye almak istemiyorlar. TV'yi egitim araci olarak gormek zorunda degil herkes.

Ama ben ikisinin arasinin bulunabilecegi kanisindayim.
Insanlar biraz daha ogrenmeye acik olmali, ve kendini egitimci olarak goren yapimcilarin da biraz kisilik olgunlasmasi, halka yaklasmasi lazim. Ne dedigim pek anlasilmadi biliyorum. Bir ornek vereyim. Benim kucuklugumde sadece trt vardi ve trt'de pazarin en guzel zamanin klasik muzikle ilgili bir program vardi. Belli ki bu programin amaci insanlara klasik muzigi tanitmak ve sevdirmekdi. Kac kisi klasik muzik dinler ki Turkiye. Burda bile klasik muzik dinlenilmez halk tarafindan. Neyse ben bu programdan nefret ederdim. Bu benim kisisel gorusum, sizin sevdiginiz bir programsa bagislayin beni. Daha sonralari orta okulda muzik dersinde bir Cemil hocamiz vardi, gercekten cok bilgili ve iyi bir egitimci idi. (Onun sayesinde koro olarak Anakara ikincisi olmustuk, radyo ve tv'de cikmistik, cumhurbaskanligi senfoni orkestrasinda konser vermistik.) Bize klasik ve cok sessli muzigin nasil dinlenildigini, icinde ayni anda yol alan farkli muzikleri nasil dinlememiz ve farketmemiz gerektigini, ve su anda hatirlayamadigim bircok seyi gostermisti. Tabii anlayarak dinlenildigi zaten gercekten guzel oluyor klasik muzik(Arabesk'de ayni sekilde). Gelmek istedigim nokta, pazar konserlerinin soguk havasindan kurtulup, biraz daha halka yakin, seyretmesi zevkli bir sekli olsaydi, insanlarin %99'ini nefret edip, %1'inin seyrettigi bir program olmak yerine, cok daha buyuk bir katilim bulabilecegiydi.

Ikinci bir ornek, Turkiye'de basketbolun patlama yaparak Avrupa'da ilk bes ulke arasina girmesi. Butun olay basketi sevdirmeyi amaclayan "Beyaz Golge" isimli dizi ile basladi, onu seyreden cocuklar cikip basket oynadilar, ve buralara gelindi, beyaz golge'nin ektigi tohumlarla.

Onun icin bence bu program yapimcilari gercekten kaliteli birsey yaptiklarini dusunuyorlarsa, fakat kimse onlari seyretmiyorsa, biraz sucu onlari seyretmek yerine televole seyretmeyi secen insanlarda degil de kendilerinde gormeliler.

Başa dön
Ali

MesajTarih: Pts Nis 22, 2002 9:31 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

En son Ali tarafından Cum Ağu 11, 2006 12:40 am tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Başa dön
sedef
ADMİN
<b>ADMİN

MesajTarih: Pts Nis 22, 2002 10:23 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver
Eh bu kadar sohbette bende bulunmazsam
Yani demem o ki kitap bir araçtır asıl olan amaca ulaşmaktır demiş eskilerden bir eskimeyen
ben okula gitmeden okumayı biliyordum nasıl olduğuğnğ sormayın ilk oulda türk klasikleri lise ortasındada dünya klasiklerinin %90 ı bitmişti
siz bilirmisiniz Kemalettin Tuğcu bana okumayı sevdirdiğinde Aziz Nesinin bütün hikayelerinin paralarını sinemaya tercih etmiştim ve ben okuduğum kitapların bende bıraktığı tortu sayesinde ...ben Namık Kemal okulunun çocuk kütüphanesinin izlerini hala taşırım
yaniii okuma çocuken başlamalı biz "OKUMA" yı emir olarak algıladık vede okumadık işte bütün mesele bu
bizim okumamız istenseydi asgari ücretle 10-15 kitap alınmazdı mide ve kafa tercihini niye kafadan yana kullanalım bizde o kadar kafa olsa neyse boş verin
ben kimmiyim aytek ben kimim
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
aytekin

MesajTarih: Sal Nis 23, 2002 12:30 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver
Suyu Arayan Adamsin
Başa dön
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    Ocaklar.com Forum Ana Sayfası -> Dostlar Kahvesi Tüm saatler GMT +2 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız