Ocaklar.com Forum Ana Sayfası

AramaArama      Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   Kayıt OlKayıt Ol 
 ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olunÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun   LoginLogin 

birde beni dinleyin

Ocaklar.com Forum Ana Sayfası -> Haberler Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Malaka
Ocaklar.com Kedisi
Ocaklar.com Kedisi

MesajTarih: Pzr Arl 02, 2001 11:39 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver
merhaba ben Malaga ben kimmiyim ben bir kediyim,hangi kedimi diye sormayın ocaklar gelen ler beni mutlaka gormüşlerdir genede kendimi biraz tarif ediyim.Ben Emrah ve ahmetin çay bahçesinde yaşarim ,hani keyif aile çay bahçesi dedikleri yer tüylerimin renginden dolayı beşiktaşlıyım, malaga diye çağrıldığımda yanınız gelirim ve kedice ne var diye sorarım.
biraz iriceyim kucağınıza çıkmak isterken bazılarınızı korkutabilirim.Bana bilge,filezof,entelve avantacı diyenler çıkmışsada sonucta ben bir kediyim.size ocaklardaki düzenlemeler, düzensizlikler,densizlikler,ve bunun gibi sadece sizi ilgilendiren konulardan bahsedeceğim.Sana ne, seni ne diye bizim konular ilgilendiriyor diye bazılarınız sormaya başlarsa 'ki hemen başladı,Eee bende sizden geçiniyorum.hadi eyvallah haa unutuyordum Zeytin toplama işi bitmek üzere...kediniz malaga
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Malaka
Ocaklar.com Kedisi
Ocaklar.com Kedisi

MesajTarih: Pzr Arl 02, 2001 8:36 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver
hoşbulmadım aytek abi nerde bu millet herkes okuyo ama yazmıyo hele ocakların insanı çıkın kahveden biraz başımı dinleyim yazın bakalım ocaklar daha güzel nasıl olur biraz kafa patlatın korkmayın düşünen kafalara
zaralı fikirler üşüşmez ziya paşa başkaları için demiş bunu
Başa dön
aytekin
Ocaklar.com Vatandaşı Aytek

MesajTarih: Pzr Arl 02, 2001 9:15 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver
Malaga sen cok bilgic bir kedisin. Kahveden cikip nerede ocaklar.com'a yazi yazacaklar, butun internet cafe'ler kapali kishin. Bence insanlar kahvedeyken, kahvelere internet getirmek lazim.. Baya is yapar kahvecilerden birisi bunu akil edip, internet dosese bir koseye. Sen en iyisi git, iceriye kedi sokan kahveci varsa onun kulagina fisilda bu fikri, belki begenir.
Zeytin donemi bittikten sonra yaza kadar olan zaman icinde ne yapiyor Ocaklar'lilar? Zeytinleri ayiklama/satma falan mi?
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
Malaka
Ocaklar.com Kedisi
Ocaklar.com Kedisi

MesajTarih: Pts Arl 03, 2001 11:42 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver
walla abicim zeytin işinden sonra bahçe işleri gelir amma ocaklar lokalinde niye bir bigisayar olmasınki...
Başa dön
sedef
ADMİN
<b>ADMİN

MesajTarih: Çrş Arl 05, 2001 11:11 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver
halil hocanın zeytini bitmedimi yazık kedicik aç kalacak
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
PİNTOS
Ocaklar.com Köpeği
Ocaklar.com Köpeği

MesajTarih: Cmt Arl 08, 2001 1:41 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver
Selam malaka
Ben pintos beni Aydın abinin kahvesine girmeye çalışırken görmüşsünüzdür beni.
baktım ki malaka internete girmiş eksik kalırmıyım malakanın karizmasına diyecek yok banden bile popiler kerata
kedi olmasına rağmen güzel bir konu ya el atmış kerata Ocaklarda yaşayan lın kahvelerde sigara dumanı altında kağıt oynalarına bende şahidim abi dediği gibi kahvelere bir bilgisayar olsa insanlar daha yaralı vakiy,t geçirebilirler oysa
Ben bile bunun farkın da yım
Countinue
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
Malaka
Ocaklar.com Kedisi
Ocaklar.com Kedisi

MesajTarih: Pzr Arl 09, 2001 12:31 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver
Vay pintoş,hoş geldin be yaav senin katılmanla sayımız
%100 artı.Valla pintoş abicim sen benden yaşlısın sana saygım vardırgel şu bizim eski köy,yeni beldenin sorunlarını gün yüzüne çıkaralım nasılmı? dile getirerek aydın abime söyle oda başkanımıza söylesin (spor kulubünde kağıt oynanmasını zaten bir türlü anlıyamadım )spor kulubüne bir bilgisayar alınması için birilerini uyarsın nolurki alt tarafı
500$ nolucakki 500 dolar orda 1 günde çıkar hatta senin kemik benim balık param bile artar dimi ya hadi öptüm pardon yaladım
Başa dön
Robin_Hood
Ocaklar com vatandasi Robin_hood

MesajTarih: Çrş Arl 12, 2001 1:17 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver
Sizler internet için bilgisayarı gerçekten istiyorsanız yanınızdayım. Bu konuda size bilgisayar alımından sistem kurulumuna kadar destek olmaya hazırım. Sadece bir dost olarak vede Lokalde kullanılmak amacıyla )Sanırım 300 $ civarında bir sistem oluşturabiliriz ...
Selamlar...

Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
aytekin

MesajTarih: Çrş Arl 12, 2001 5:18 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver
Robin onerin bence cok guzel. Tebrik ederim. Bu konuda Ocaklar'da birisi organizasyonu ustlenirse $300'i bulmanin zor olacagini sanmiyorum. Dedigin gibi bu bilgisayar sadece internet icin kullanilmali, herkesin erisimi olmali. Mesela bir randevu defteri gibi birsey olur. Oradan isteyenler kendilerine uygun zamani onceden belirtirler ve herkesin kullanma zamani kisitli olur. Bu tip konulari birisinin organize etmesi lazim. Para'nin toplanmasi icin de bir adres, isim belirtilirse, Ocaklar.com'dan kampanyanin tanitimini yapariz.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
sedef
ADMİN
<b>ADMİN

MesajTarih: Prş Arl 13, 2001 12:10 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver
eveet arkadaşlar dalgıç, sinan nerelerdesiniz
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
PİNTOS
Ocaklar.com Köpeği
Ocaklar.com Köpeği

MesajTarih: Pzr Arl 16, 2001 1:37 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver
Merhaba Malaka kusura bakma bir arabanın peşine takıldım ve Bandırma'ya kadar koştum adam insaf etmese Bursa'ya kadar gidecektim ucuz yırttım anlayacağın
Bakıyorum da Bilgisayar için gelişmeler hızlanmış çok güzel çok güzel hadi sinan abi göster kendini en büyük ocaklar spor başka büyük yok (amigon olayım abi)ben de bilgisayar için yardım yapmak isterdim ama ne yazık ki Engin abi benim kemiklerime para vermiyor (ağzının tadını bilmiyor canım) ne yapayım
Sayın belediye başkanımızında bu konuya çare bulucağına inancım da sonsuz tabi İnşallah bu yazıları okurda bizim düşünemediğimiz şeyleri ocaklar.com ailesine sunar.
Malaka'cım Bu sorun giderilmezze seninle bir eylem yapalım
Kedi Köpek el ele bilgisayarlı günlere
Bir mendil açıp bekleriz
Hadi Malakacım kal sağlıcak la Çüs
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
RESAT DILER
Ocaklar.com Kaptanı
Ocaklar.com Kaptanı

MesajTarih: Çrş Arl 26, 2001 9:36 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver
merhaba robin aytekinin dedigi gibi iyi yapiyorsun
eyer dedigin dibi $300 dollar cizarlarinda sie bir fikrim var ocaklar kulubu orada kampanyaya baslasin
buna genclik ve genclik baskani yardim eder ve umarim
bunu ocaklar esnafi destekler ve bende ocaklarli olarak gerevimi yaparim tahmin ederim benim bu fikrimi tum gurbetteki arkadaslarimiz destekler ve
artan parayla birde pirentir lairiz yanlizca ocaklarda birini bulmamiz lazim bunlari sorumlulugu altina alacak
destegu yonetecek. tekrardan selamlar.RESAT.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder AIM Adresi Yahoo Messenger MSN Messenger
aytekin

MesajTarih: Çrş Arl 26, 2001 11:34 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver
Evet katiliyorum. Bilgisayari hazirlama kismi olayin ilk yarisi. Bunun kadar onemli olan bilgisayarin iyi bir sekilde idare edilip herkesin ulasimini kolaylastirmak. Bilmeyenlere kullanmayi ogretecek kisiler bulmak, zamanin iyi bir sekilde degerlendirmesi ve herkesin yararlanabilmesini saglamak. Benim tahminim, birinci bilgisayari kurduktan sonra buyuk bir ilginin olacagi ve bilgisayar sayisinin artacagi. Ocaklarin bugunku minikleri boylece dunyaya farkli gozlerle bakabilirler. Gelip odevleri veya ilgileri konusunda arastirma yapabilirler. Bu cagda bir cocuga yapilabilecek en buyuk iyilik ona bilgisayar ve internet saglamak. O nedenle bu konulari organize edebilecek ve devamli ilgilenebilecek birisinin gonullu olmasi lazim.
Başa dön
Malaka
Ocaklar.com Kedisi
Ocaklar.com Kedisi

MesajTarih: Çrş Arl 26, 2001 11:36 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver
reşat abi sen buraya gelirken bi tane computer alıp gelsen çokmu pahalı olur
burdan pek çıkmaz millet habire spor lokalinde taş çalıp duruyor sen gelde bizi biraz sars kendimize getir
Başa dön
RESAT DILER
Ocaklar.com Kaptanı
Ocaklar.com Kaptanı

MesajTarih: Prş Arl 27, 2001 4:36 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver
merhaba akilli kedi malaga cok iyi diyorsun burdan computur'u almak kolayda oraya getirmek sebebi cok
birincisi elektirik sorunu o'kolay gumruk onuda halederiz guvenlik onuda belki hallederiz burdan ucarken valiz sayisi hepsini biraraya koyunca cok agir oluyor normal zamanda 2-3 saat'te emliyet cikisi suruyor. ROBIN'in dundugu guzel ona gore hareket edelim
hadi kendine iyi bak uzun yusufa soyle sana bir kefal versi gorusmek uzere
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder AIM Adresi Yahoo Messenger MSN Messenger
RESAT DILER
Ocaklar.com Kaptanı
Ocaklar.com Kaptanı

MesajTarih: Prş Arl 27, 2001 10:08 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver
merhaba robin sana danisayim eyer burdan conputur getirme imkani olursa ki tahmin etmiyorum orada kullanma imkani olurmu aytekin sen ne dusunuyorsun bu konuda benim dusuncem elimizdeki ile yetinelim rabin senin yazinda butun sitemi dedigin fiyata cikara bilirmisin bir hesab yap ve bize bildir.ve ayrica diyeceyim dalgic isterse bu iste sorumlulugu alabilir
simdiden oradan zeytincilerden esnaflardan genclikten ve ocaklarin onde gelenlerden yardim toplamaya baslasin.bilmiyorum eyer baskafikriniz varsa ona gore.
selamlar.resat
Başa dön
aytekin

MesajTarih: Prş Arl 27, 2001 4:36 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver
Bence burdan bilgisayar goturmek iyi fikir degil. Turkiye'de aynilari daha iyi fiyatlara var.

Herhangi bir para falan toplanmadan once organizasyonun iyi dusunulup, yapilmasi lazim. O nedenle aceleye gerek yok. Ocaklar'dan bu konu ile gercekten ilgilenebilecek birisinin gonullu olmasini bekliyelim.

Bu fikrin bu kadar ilgi gormesi cok guzel. Aklinla bin yasa malaga.

Başa dön
RESAT DILER
Ocaklar.com Kaptanı
Ocaklar.com Kaptanı

MesajTarih: Prş Arl 27, 2001 7:00 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver
merhaba aytekin bende ayni duuncedeyi elbette biri cikacak. selamlar
Başa dön
Malaka
Ocaklar.com Kedisi
Ocaklar.com Kedisi

MesajTarih: Prş Arl 27, 2001 11:57 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver
yaw abiler belediyede çalışan Mehmet abi şu işe bi'dalsa ne olur!bakarsın 3adet bilgisayar çıkar nasılmı sıkı durun söylüyorum
1.Belediyenin olanaklarından
2.ocaklar spor piyangolarından
3.burdaki esnaf abilerden (robin hood robinilğini birazcık gösterecek sharwood ormanı yerine ocaklarla yetinecek )
hadi dalgıç abi bir dal bakalım iş başa düştü bende miyavlıyorum amma kimse anlamıyor kalın sağlıcakla...
Başa dön
RESAT DILER
Ocaklar.com Kaptanı
Ocaklar.com Kaptanı

MesajTarih: Cum Arl 28, 2001 7:01 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver
MERHABA OCAKLAR KEDISI DALGICI DESTEKLIYORUM FAKAT
DIYER ARKADASLARIMIZ NE DIUECEKLER AYRICA
SIMDILIK 1 COMPUTUR YETERLI SANNEDIYORUM DIYERDERINI SONRA HALLEDERIZ HOSCA KALIN RESAT
Başa dön
aytekin

MesajTarih: Cum Arl 28, 2001 8:38 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver
malaga her zaman bizden ilerde.. bir 1'i hayal ederken o 3'u gordu. ocaklar lokalinde ne kadar yer var bilmiyorum ama malaganin bir bildigi vardir.

Ayrica bunlarin yaninda ocaklar.com'dan da mutlaka yardim yapacaklar insanlar cikacaktir, emin olun.
Başa dön
Malaka
Ocaklar.com Kedisi
Ocaklar.com Kedisi

MesajTarih: Cmt Arl 29, 2001 12:39 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver
miyyaaaaawwuuum!!! koca ocaklarda yer bulamazlarsa bende balık olayım yaza kadar kocaman pastahane emirlerinde geçen gün kapı aralığından şöyle bir baktim benim gibi 1000 kedi sığar
yeterki istesinler haa sahi istiyorlarmı
bak bu hiç aklımıza gelmemişti hey pintoş sen oralardan buralara gaz versene
Başa dön
RESAT DILER
Ocaklar.com Kaptanı
Ocaklar.com Kaptanı

MesajTarih: Cmt Arl 29, 2001 8:09 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver
merhaba malaga dedigine gore orada senin gibi 1000 tana var diyorsun soule onlara saklanmasinlar ortaya yikip kendilerini gostersinler.senin onerin dalgictan bir ses yok onan ne son yaklasik iki aydir duymuyoruz
ne oldu zettinlikte'mi kayboldu. serlamlar ve en guzel biliklar senin ve kapi araliginda gordugun kedilerin olsun.
Başa dön
sinancile
Ocaklar com vatandaşı

MesajTarih: Sal Oca 08, 2002 9:00 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver
selam malaga ve dier arkadaslar bu internet olayini bu kadar ustune gitmaniz benide sevindirdi gerci mesajlarinizi gec okudum ama bu konuda size ve dier arkadaslara yardimci olcaim elimdeki imkanlar az gerciama en yakin zamanda en az iki bilgisayarla yardimci olacaim yani anliyacainiz bundan sonra ocaklar spor kulubunde bie bilgisayariniz olacak
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et Yahoo Messenger
Malaka
Ocaklar.com Kedisi
Ocaklar.com Kedisi

MesajTarih: Sal Oca 08, 2002 11:04 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver
Çok teşşekür ederim sinan abi sayende benbe internet girmek için sağa sola gitmeyeceğim.en kısa zamanda bekliyorum.
kediniz malaga
Başa dön
RESAT DILER
Ocaklar.com Kaptanı
Ocaklar.com Kaptanı

MesajTarih: Cum Oca 11, 2002 8:16 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver
merhaba sinan bey ocaklar supor'a bilgisayar alacagina
gercekten sevindim simdiden kutlarim .
simdiden hayirli olsun derim resat
Başa dön
RESAT DILER
Ocaklar.com Kaptanı
Ocaklar.com Kaptanı

MesajTarih: Sal Oca 15, 2002 2:15 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver
merhaba ne oldu herkez kabuguna'mi cekildi senki firtina oncesi sessizlik nerde herkez zeytinliktemi
kaldi. yav hareketlenin biraz nerde hareket orada bereket.HELOOOOOOOOOOO DALGIC MALAGA PINTOS VE DIYERLERI.ocaklar.com vatandas;ari nerdesiniz.kendinizi gosterin biraz.
Başa dön
Robin_Hood
Ocaklar com vatandasi Robin_hood

MesajTarih: Çrş Oca 23, 2002 12:26 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver
Selam Ocaklar...
Gelişmeler güzel. Bakın birlikte düşünmeye başlayınca ne güsel düşünceler çıkıyor. Bu konuda şunlar yapılabilir.
1- Reşat ne zaman geleceksin bilmiyorum ama gelişin kısa bir zamanda ise ordan bir kaç önemli parça getirilebilir. böylelikle maliyet düşürülebilir. en azından , Mainborad, Cpu ,Hdd, S-Dram , Ekran Kartı ve CD-Rom .... ( Hahahahahh zaten geriye ne kaldı ki )
Böylelikle geriye kasa, floppy, monitör, ıvır veed zıvır kalır....
2-Eğitim işine gelince ; Bigisayar kurulumu ve eğitimi için oraya gelirim . 1 gün bunun için yeterli. Dün akşam ordaydım gene ))
3-Başka bir öneri ... Bilgisayar konusunda orada sponsor olacak kimse yok mu.. Mesela otellerden .. işyerlerinden .. yada ilişkilerin iyi olduğu büyük firmalardan. Onlara da bi jest olur. Sitemizde reklamını yaparız mesela.... Bak bu güzel fikir aslında.. Müşteri bulunsun ... reklam karşılığıında pc alsın )
4- Sevgili Başkan ve Meclis üyerleri ... bunu ortaklaşa yapabilirler..... Kişi başı 50 $ verseler biter bu iş..
5- Ocaklar spor olarak kermes türü yada çekiliş türü bir organizasyon.... Hediyeler firmalardan karşılanarak maliyetsiz bi çekiliş.. gelirde bilgisayara gider. ...
6- Banka soyalım.... yıllardır herkes yapıyo bi iş olmuyo bizde yapalım... Hatta çete kuralım ne dersiniz...
Sevgiyle....
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
sedef
ADMİN
<b>ADMİN

MesajTarih: Prş Oca 24, 2002 12:03 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver
banka soymak güzel fikir ankarada göz bankası var sonra kan bankası var birde şey vardi neydi hah hatırladım mangırbank vardı nee o daha önce soyuldumu tüh beeee.
Başa dön
RESAT DILER
Ocaklar.com Kaptanı
Ocaklar.com Kaptanı

MesajTarih: Sal Oca 29, 2002 3:19 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver
HERSEY COK GUZEL FAKAT BANKALARDA PARA KALMAMIS SIMDI
NE YAPACAGIZ ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN.
SELAM HILMI BEY VALA BU IPIN UCUNU IYI TUTALIM YOKSA
BILGISAYAR ISI SUYA DUSECEK.
AYNI ZANANDA OCAKLARDAN SELAMLAR.RESAT
Başa dön
Malaka
Ocaklar.com Kedisi
Ocaklar.com Kedisi

MesajTarih: Çrş Oca 30, 2002 12:39 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver
Hoş geldin reşat abi sahilde beni görmüşsündür
dilimde tüy bitmedik yer kalmadı sen bana yardım ette bu işi tamamlıyalım bu iş tek sinan abiyle olmaz
Başa dön
RESAT DILER
Ocaklar.com Kaptanı
Ocaklar.com Kaptanı

MesajTarih: Pts Şub 18, 2002 7:24 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver
merhaba malaga gormemi hata herkeze senden bahsettim
belki senin resmini dahi cektim senden ayhan yapakciya
dalgica ve diyerlerine bahsettim herkez seni cok iyi taniyor yok malesef senin seyil senin arkadasinin resmini cektim imkan olsa sana yollardim fakat mumkun deyil malaga kendini kopeklerden iyi kola
Başa dön
aytekin

MesajTarih: Çrş Nis 17, 2002 9:39 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver
İnternetle yeni hayat

Düzce'nin Akçakoca İlçesi'ne bağlı Beyören Köyü'nde açılan bilgisayar kursuna katılan ve aralarında kadınlarla çiftçilerin de bulunduğu 22 kişi, internetle dünyayı yeniden tanıyacaklarını belirterek, ''Yeni doğmuş gibiyiz. Bilgi zenginliğinden şaşkına döndük, hayatı yeni öğreneceğiz'' dediler.

Akçakoca Kaymakamlığı'nca ''Köylerde Bilgisayar Kursu'' programı kapsamında, Halk Eğitim Merkezi tarafından Beyören Köyü İlköğretim Okulu'nda açılan kursa, değişik yaş gruplarından 22 kişi katıldı.

Akçakoca Kaymakamı Ali Uslanmaz, kursun sonunda düzenlenen sertifika töreninde, Beyören Köyü'nün bilgisayar kursu düzenlenen 3. köy olduğunu söyledi. Uslanmaz, bilinçli ve bilgili bir toplum yaratmayı amaçladıklarını belirterek, ''Bigisayar öğrenen köylümüz, bilgisayar aracılığıyla tarımı daha bilinçli yapacaktır. Hedefimiz, Akçakoca'da 7'den 70'e herkesin bilgisayar kullanmasını sağlamaktır'' dedi.

Kurs Öğretmeni Erdem Yılmaz da, 5 ay süren 120 saatlik kursa katılan 22 kişinin tamamının başarılı olduğunu bildirdi. Yılmaz, sertifikalarını alan kursiyerlerin internete bağlanıp istedikleri sitede dolaşabildiklerini, teknolojiden yararlanma kapısını araladıklarını anlattı.

Daha sonra sertifikalarını alan kursiyerler, Kaymakam Uslanmaz ilesohbetlerinde, hayatı yeni öğrendiklerini belirterek, ''İnternete girince bilgi zenginliği karşısında şaştık kaldık. Hepimiz çok hevesliyiz. Dünyaya yeni gelmiş gibiyiz'' diyerek, memnuniyetlerini dile getirdiler.

Kaymakam Ali Uslanmaz ise ilköğretim okulundaki 10 bilgisayarın köylünün hizmetinde olduğunu belirterek, şunları söyledi:

''Ne zaman isterseniz bilgisayarları kullanabilirsiniz. Eğer yetersiz gelirse ilave edebiliriz. Yeter ki, sizler bu hevesinizi ve ilginizi kaybetmeyin.''

Kursu bitirenlerden Neriman Ünlü (52), çiftçilik yaptığını belirterek, ''İnternete girerek, tarlama, bahçeme neler ekebileceğimi araştırdım. Hangi mevsimde neler yapılmalı, hangi ürünlere öncelik verilmeli onları araştırıp daha bilinçli çiftçilik yapmak istiyorum'' dedi.

Kursiyerlerden Abdullah Ünsal (55) ise lokantacılık yaptığını ve bundan sonra internete girerek daha farklı yemekler yapmayı deneyeceğini bildirdi.

( http://www.hurriyetim.com.tr/genc/02/02/08/32hab.asp )
Başa dön
RESAT DILER
Ocaklar.com Kaptanı
Ocaklar.com Kaptanı

MesajTarih: Prş Nis 18, 2002 10:22 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver
merhaba aytekin ve diyer okurlar aytekin arastirmalarin icin tesekurler guzel aciklamalar fakat sen ocaklari bilirsin ocaklarda icinden biri hareket etmesi lazim biz buralardan birseyler yapamayiz benim dusuncem ocaklarin kendi insanlari hala inirneti animsamzadi bunun normale girmesi icin ocaklaras on sene gerekir cunkun ocaklarin insani ileri gitmeye korkuyor yavas yavas alistirmak lazim
herne ise herkez ayni imkanlari yasamiyor. yasayanlarda saznsli.RESAT
Başa dön
Dalgıc
Ocaklar Belediye Personeli
Ocaklar Belediye Personeli

MesajTarih: Prş Nis 18, 2002 5:22 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver
Selam Reşat abi. Reşat abi Amerikada yaşıyorsun fakat unutma ki sende bir Ocaklarlısın buradaki insanlarla bir arada çok bulundun. Hem internete girmek demek çağdaş, medeni,ileri olmak anlamına gelmez. İnsanlar bulundukları ortamın şartları ve imkanları doğrultusunda yaşarlar.
Başa dön
aytekin

MesajTarih: Prş Nis 18, 2002 7:04 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver
Ocaklar insanin yeniliklere acik oldugunu dusunuyorum. Zaten ana amacimiz genclere ulasmak. Gencler nerede olurlarsa olsunlar yeniliklere aciktirlar. Bugun iran'da bile gencler ulkenin dunyaya acilmasi icin sokaklara dokuluyor.

Ocaklar'da bir bilgisayar odasi kurma calismalari yavas da olsa ilerliyor. Sagolsun Ibrahim Demir bircok kisi ile gidip konustu. Okul aile birligi baskani Vildan Hanim boyle bir girisim icin yer ayarlayabileceklerini ve hatta bilgisayar bilen bir ogretmenlerinin ders verebilecegini soyledi. Yani ayni yerde sayiklamiyoruz.

Dedigin gibi bizim uzaktan bu olayi takip etmemiz kolay degil. Ocaklar'da oturanlar sahip cikacaklar. Yine de yapabilecegimiz seyler var:

1. Konuyu sicak tutmak ve tartismak.
Su anda Ocaklar'in icinden bircok kisi bu olayin yararina inanmayabilir, ama Ocaklar.com'un buyuk bir gucu var. Her gun Ocaklar ile ilgili en az 30 kisi ziyaret ediyor siteyi.Guzel bir tartisma ortami var. Bu muhabbet ortamini yapici aktivitelere ve fikirlere donusturebiliriz. Insanlarin fikirlerini degistirmek kolay degil ama cok onemli, o nedenle sabretmek lazim. Bu noktada Ocaklar'lilari suclamak, veya ocaklar disinda oturan, ocaklar icinde oturan ayrimlarina gitmemamiz lazim. Benim nufus cuzdanimda Ocaklarli yaziyor. Gerci onun yazmasi da onemli degil. Hepimiz Ocaklarliyiz. Onemli olan kendimizi Ocaklar'in bir parcasi hissedip hissetmedigimiz. Ocaklar'da oturan oturmayan ayrimi yaratmak anlamsiz olur.

2. Ekonomik yardim.
Boyle guzel bir olaya uzakta bile olsak ekonomik olarak katkida bulunabiliriz. Ben buyuk bagis yapanlarin isimlerini okuldaki bilgisayarin ustune yazmayi ve kucuk bagis yapanlara da ocaklar sticker'i gondermeyi oneriyorum. Veya bir bilgisayar kitabi alip, icine imzanizi atip yollayabilirsiniz. Bu konuda goruslerinizi duymak isterim.

Başa dön
aytekin

MesajTarih: Prş Nis 18, 2002 7:52 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver
Amac gencler dedim ama genclerle kisitli olmamali. Herkese acik olmali..

Kursu bitirenlerden Neriman Ünlü (52), çiftçilik yaptığını belirterek, ''İnternete girerek, tarlama, bahçeme neler ekebileceğimi araştırdım. Hangi mevsimde neler yapılmalı, hangi ürünlere öncelik verilmeli onları araştırıp daha bilinçli çiftçilik yapmak istiyorum'' dedi.

Kursiyerlerden Abdullah Ünsal (55) ise lokantacılık yaptığını ve bundan sonra internete girerek daha farklı yemekler yapmayı deneyeceğini bildirdi.

Cok olumlu bir haber Hurriyet'i kutluyorum, bogaz koprusunden atlayanlari yazmak yerine boyle bir yazi yayinladigi icin..
Başa dön
Malaka
Ocaklar.com Kedisi
Ocaklar.com Kedisi

MesajTarih: Prş Nis 18, 2002 10:11 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver
merabayın abiler ne'o bilgisayar muhabeti
millet internete uzayda giriyor biz hala beton
iskeleden denize giriyoruz.Tabii canım bizim milleten bir farkımız olmalı köylüler internete giriyorlarmış onlar "köylü" biz "belde"liyiz
hadi hayırlısı belki bir gün olur bizde kapı aralığndan miyavlarız
Başa dön
aytekin

MesajTarih: Prş Nis 18, 2002 11:07 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver
( KONU DISI: Bana sorarsan "köylü", beldeliden de sehirliden de cok daha guzel bir tanimlama. Bende bir yanlislik var herhalde ama Ocaklar Beldesi adini hic sevemedim. Guzelim "Ocaklar Köyü" ismi varken. Sonra igdeler yerine palmiye konulmasi.. Ocaklar'i ozel yapan seyler eksiliyor diye dusunmemek elde degil. Bu arada nerelerdesin, nisanin 18'i oldu, nisan ayi yazini merakla bekliyoruz. )

Başa dön
RESAT DILER
Ocaklar.com Kaptanı
Ocaklar.com Kaptanı

MesajTarih: Cmt Nis 20, 2002 6:41 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver
merhaba dalgic zannedersem sen beni yanlis anladin
ben ocaklar insanlarini kucumsemedim demek istedigim
oradan biri onculuk yapmasi lazim yoksa biz buralardan
birsey yapamayiz eyer harhangi biri alindiysa ozur
dilerim.hoscakalin resat
Başa dön
aytekin

MesajTarih: Sal Hzr 04, 2002 11:41 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver
ALINTI:

Bilgisayar okuryazarlığı seferberliği

Microsoft ile Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), Türkiye çapında “Bilgisayar Okuryazarlığı Seferberliği” başlatıyor. TEGV ile “Bilgisayar Okuryazarlığı Seferberliği” başlatacaklarını söyleyen Microsoft Türkiye Genel Müdürü Maga, bu seferberliğin bu yılki bölümü için Microsoft’un 100 bin doları nakdi olmak üzere 350 bin dolar katkıda bulunacaklarını açıkladı.

Haluk Maga, Swissotel’de düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, Microsoft’un, her evde bir bilgisayar hedefiyle yola çıktığını hatırlatarak, bilgiye ulaşmanın önemine değindi.

Maga, 20 yıl sonra başarılı olacak insanlar yetiştirilmek isteniyorsa, bunun altyapısının mutlaka oluşturulması gerektiğine dikkat çekerek, “Bunun için herkesi bilgisayar okuryazarı yapmalıyız” dedi.

TEGV Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Solakoğlu da, 6-16 yaş grubu çocukların okul sonrası eğitimine destek veren vakfın, halen 220 bin çocuğa ulaştığını ifade ederek, Türkiye nüfusunun yüzde 48’inin 18 yaşın altında olduğunu hatırlattı.

Solakoğlu, 14.5 milyon çocuğun ilk ve orta öğretim çağında olduğunu, bu grupta her 90 çocuktan 1’ine bilgisayar düştüğünü belirterek, ülke genelinde de evlerin yüzde 4’ünde bilgisayar bulunduğunu kaydetti.

Kız çocukların yüzde 46’sının liseye devam edebildiğini dile getiren Solakoğlu, bunun İran’da yüzde 64, Mısır’da ise yüzde 70 olduğunu söyledi.

Solakoğlu, ülkede yaşanan tüm olumsuzlukların altında eğitimsizliğin bulunduğuna dikkat çekerek, günümüz eğitim teknolojileriyle tüm nüfusun tanıştırılması gerektiğini anlattı.

“Türkiye genelinde bilgisayar okuryazarlığı seferberliği başlatıyoruz” diyen Solakoğlu, sonbaharda başlayacak seferberliğin ilk aşamasında 3 bin öğrenci ile 700 öğretmene, birinci yılın sonunda da 20 bin kişiye ulaşılmasının hedeflendiğini dile getirdi.

Solakoğlu, vakfın tüm eğitim birimlerinde özellikle öğretmen ve öğrencilere yönelik gerçekleştirilecek seferberliğin, önümüzdeki yıllarda da sürmesinin planlandığını anlattı. (aa)
[/quote]
Kaynak: Hurriyet

Ayrica bu da guzel bir yazi:
Yeni Medya

[ Bu Mesaj'ı düzenleyen: aytekin 2002-06-04 17:46 ]
Başa dön
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    Ocaklar.com Forum Ana Sayfası -> Haberler Tüm saatler GMT +2 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız